Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 21,1 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 39,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4% και το ΠΑΣΟΚ 10,5%.

Δημοσκόπηση: Μέχρι 43,5% η ΝΔ – Αυτοδυναμία με 162 έδρες σε επτακομματική Βουλή

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,8%, η Ελληνική Λύση με 3,4%, η Πλεύση Ελευθεριας με 3,3%, η Νίκη με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,2% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Στην εκτίμηση αποτελέσματος, η ΝΔ καταγράφει ποσοστά που φθάνουν μέχρι και το 43,8%, ενώ το «ταβάνι» για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνάει το 21,8%.

Στην ερώτηση για το πόσο βέβαιοι είναι για το κόμμα που θα ψηφίσουν, το 55% των ερωτηθέντων λέει «πολύ», το 28% «αρκετά», το 9% «λίγο» και το 6% «καθόλου».

Οι περισσότεροι δεν θα αλλάξουν κόμμα

Η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της Alco, απάντησε θετικά στην ερώτηση αν σκοπεύει να ψηφίσει το ίδιο κόμμα που είχε ψηφίσει και το Μάιο, σε ποσοστό 81%.

Αντίθετα, το 13% απάντησε αρνητικά.

Υψηλή είναι η συσπείρωση των κομμάτων, καθώς το 95% των ψηφοφόρων της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ακολουθούν, με 90% θετικές απαντήσεις, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ.

Το 86% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο θα το πράξουν και στις 25 Ιουνίου, ενώ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 83% όσον αφορά εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

Η πλειοψηφία πιστεύει πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα δίνει τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, σε ποσοστό 66%, ενώ το 22% λέει «όχι».

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες

Στην ερώτηση πόσοι «αλλάζουν» κόμμα, τις μεγαλύτερες απώλειες φαίνεται να τις καταγράφει η Ελληνική Λύση με 26%, η Πλεύση Ελευθερίας με 20% και το ΜέΡΑ25 με 16%.

Από τα μεγάλα κόμματα, όμως, η ΝΔ χάνει μόλις 1,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ένα 8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 11%.

Τι ψήφισαν το Μάιο οι αναποφάσιστοι

Στην ερώτηση τι ψήφισαν τον Μάιο όσοι δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 14% απάντησε ΝΔ, το 11% ΣΥΡΙΖΑ, το 5% ΠΑΣΟΚ, το 3% ΚΚΕ, ενώ ένα 42% δεν απάντησε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.