Σε συμφωνία για την εξαγορά της Creed προχώρησε η μητρική ετιαρεία της Gucci, ονόματι Kering.

Ειδικότερα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Gucci, η Kering, γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι συνήψε συμφωνία για την αγορά της γαλλικής εταιρείας αρωμάτων Creed, την πρώτη εξαγορά της από τότε που εξέφρασε τις προθέσεις της νωρίτερα φέτος να δημιουργήσει μια εσωτερική επιχείρηση καλλυντικών.

«Η εξαγορά σηματοδοτεί σαφώς ένα σημαντικό βήμα για την Kering Beaute, επιτρέποντάς της να φτάσει σε κρίσιμη μάζα σε αυτή την κατηγορία», δήλωσε η Raffaella Cornaggia, διευθύνουσα σύμβουλος του τμήματος ομορφιάς της Kering.

Το πρώην στέλεχος της Estee Lauder τοποθετήθηκε τον Φεβρουάριο για να ηγηθεί της προώθησης του γαλλικού ομίλου στον τομέα αυτό.

Τα υψηλής ποιότητας αρώματα και οι εξειδικευμένες ετικέτες ομορφιάς έχουν σημειώσει άνοδο στη δημοτικότητα από τότε που τα lockdown λόγω COVID-19 τροφοδότησαν την όρεξη για αυτοπεριποίηση.

Gucci: Μεγαλώνει η ψαλίδα της Kering με την LVMH

Η συμφωνία

Η συμφωνία για την εξαγορά του 100% του οίκου αρωμάτων με μετρητά από κεφάλαια που ελέγχονται από την BlackRock και από τον σημερινό πρόεδρο της εταιρείας Javier Ferran αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ δε δόθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες.

Ο αναλυτής της RBC Piral Dadhania εκτίμησε τη συμφωνία αξίας μεταξύ 1 και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ – πιθανότερο στο ανώτερο άκρο του εύρους – επικαλούμενος την πρόσφατη αγορά της Aesop από την L’Oreal.

Η Kering σχεδιάζει να επεκτείνει τα προϊόντα της Creed για γυναίκες, τα κεριά και τα αρώματα σπιτιού, καθώς και τη γεωγραφική της παρουσία, κυρίως στην Κίνα, δήλωσαν στελέχη της.

Η εταιρεία, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το άρωμά της Aventus, το οποίο κοστίζει 210 ευρώ (229 δολάρια), αριθμεί 700 υπαλλήλους και πραγματοποίησε 250 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσιες πωλήσεις πέρυσι.

Όσον αφορά πιθανές περαιτέρω εξαγορές από τον όμιλο Kering, η εταιρεία «παρακολουθεί με προσοχή τις ευκαιρίες συγχωνεύσεων και εξαγορών», δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Kering, Jean-Marc Duplaix. «Είμαστε πολύ επιλεκτικοί», πρόσθεσε ο Duplaix.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή