Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται για άλλη μια χρονιά ανάμεσα στα 500 κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη 2023 Times Higher Education (THE) World University Rankings.
Σύμφωνα με την πρυτανική αρχή, τα αποτελέσματα, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων και καταλαμβάνει τις θέσεις 401-500 διεθνώς, παρά τον αυξημένο αριθμό των πανεπιστημίων στην αξιολόγηση για το έτος 2023 (1.799 φέτος σε σχέση με τα 1.662 πέρυσι), μαζί με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ακολουθούν τα υπόλοιπα 14 ελληνικά Πανεπιστήμια.
ΕΜΠ: Στις ισχυρές συμμαχίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων
Η The World University Rankings, για 19η χρονιά, εστιάζει σε ένα επιλεγμένο σύνολο πανεπιστημίων που είναι προσανατολισμένα στην έρευνα και όχι στο σύνολο των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ξεπερνούν τα 20.000 παγκοσμίως. Δεκατρείς δείκτες χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της απόδοσης κάθε πανεπιστημίου στην διδασκαλία, την έρευνα και την απήχησή της, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τον διεθνή προσανατολισμό.
Για τον αντίκτυπο και την επιρροή της έρευνας και με δείκτη τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει, όπως αναφέρει η πρυτανική Αρχή, να υπερέχει κατά πολύ της γενικής κατάταξης και βρίσκεται στην 279η θέση παγκοσμίως, ενώ καταλαμβάνει την 388η θέση διεθνώς για εισοδήματα από την βιομηχανία, ενδεικτικός δείκτης για την μεταφορά τεχνογνωσίας.
«Η σημαντική θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης μεταξύ των 500 κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την πανεπιστημιακή κοινότητα και καταδεικνύει τις συνεχείς προσπάθειες των ακαδημαϊκών, των ερευνητών και των φοιτητών του πανεπιστημίου μας για βελτίωση και εξέλιξη», τονίζει η ηγεσία του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Latest News
Σπύρος Μπλαβούκος: Ο «πρόεδρος της Ευρώπης» και η εξωτερική πολιτική
Ο Σπύρος Μπλαβούκος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η δύσκολη πρόκληση της ΕΚΤ στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων
Η ΕΚΤ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη στήριξη της οικονομίας και στη διατήρηση σταθερού πληθωρισμού
Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974
Πού βλέπουν 28 οίκοι το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό το 2025 και 2026
Σύμφωνα με τη Focus Economics o ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ προβλέπεται το 2025 να κυμανθεί κοντά στην πρόβλεψη του 2024