Πανικός

Πανικό προκάλεσε στην ιδιοκτησία της Nova το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του Τ/Σ Mega σε σχέση με την πορεία του επενδυτικού της πλάνου στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες της United προέβησαν τη προηγούμενη Παρασκευή αφενός στη αιφνίδια διακοπή της αναμετάδοσης του Mega μέσω των συνδρομητικών υπηρεσιών της και αφετέρου στην έκδοση μιας συκοφαντικής ανακοίνωσης.

Υπαναχώρηση

Ιδιαίτερη αίσθηση στην αγορά προκάλεσε η αναφορά στην ανακοίνωση της Nova για επενδύσεις «400 εκ. Ευρώ στο 2022 και το 1ο 6μηνο του 2023» ως απάντηση στο ρεπορτάζ του Mega σε σχέση με τη πορεία του επενδυτικού προγράμματος των 2 δις ευρώ σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά ενδεχομένως να υποκρύπτει υπαναχώρηση της Nova σε σχέση με τις ανακοινώσεις, και τη δέσμευση της προς την Κυβέρνηση, για «επενδύσεις 2 δις σε οπτικές ίνες και τηλεπικοινωνιακές υποδομές» καθώς φαίνεται ότι προσπαθούν να «εντάξουν» στο εν λόγω επενδυτικό πλάνο άσχετες δαπάνες.

Οι δαπάνες

Όπως είναι γνωστό, άλλωστε, ο Όμιλος της United χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική κατηγοροποίησης δαπανών, κατατάσσοντας στις επενδύσεις μια ευρεία γκάμα δαπανών όπως τις δαπάνες απόκτησης τηλεοπτικού περιεχομένου, αθλητικών δικαιωμάτων, κόστη απόκτησης πελατών, κεφαλαιοποίησης αποθεμάτων κ.α.

Το αστρονομικό ποσό… των 6,6 εκ. ευρώ

Όπως προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις της United οι επενδύσεις της Nova σε οπτικές ίνες για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό… των 6,6 εκ ευρώ και η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα οφείλεται στην αύξηση των «επενδύσεων» στην απόκτηση των δικαιωμάτων της Premier League και στα αυξημένα κεφαλαιοποιημένα αποθέματα.

Αντιρρήσεις

Τέλος αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης υπαγορεύτηκε από τους ιδιοκτήτες της Nova Ντράγκαν Σόλακ και Νίκο Σταθόπουλο παρά τις έντονες αντιρήσεις του τοπικού management της Nova

——————————————————————–

Καταστροφή

Η επικαιρότητα αυτές τις ημέρες – δυστυχώς – μονοπωλείται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που απογυμνώνουν ολόκληρες περιοχές από τις λίγες εναπομείνασες δασικές εκτάσεις, καταστρέφοντας όμως και τις περιουσίες πολλών κατοίκων. Δυστυχώς!

Δεύτερες σκέψεις

Φαίνεται πάντως πως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεύτερες σκέψεις  – ή τον ενημέρωσαν οι δικοί του από το Μέγαρο Μαξίμου πως τα πράγματα εξελίσσονται όλο και χειρότερα – και διέκοψε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

Φωτιές…

Βέβαια είχε προηγηθεί εκείνη η συγκλονιστική δήλωση, που μεταξύ των άλλων έλεγε πως «φωτιές είχαμε και θα έχουμε» λόγω της κλιματικής κρίσης!  Αλλά θα πάρουν σύντομα τις αποζημιώσεις τους οι παθόντες. Τόσο απλά!

… ως συνήθως!

Το ενδεχόμενο να ενισχυθεί η πυροσβεστική με προσωπικό και σύγχρονα μέσα κατάσβεσης, μάλλον κανείς δεν θα του το είπε – στα τέσσερα χρόνια της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας! Θα δώσει τις αποζημιώσεις στους ανθρώπους που καταστράφηκαν – κι αυτές περιορισμένες – και σε λίγους μήνες όλα θα ξεχαστούν. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι….

——————————————————————–

 Ο κ. Κ. Καραμανλής

Θέλω όμως να σταθώ στην … επαγγελματική αποκατάσταση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Να σας υπενθυμίσω ότι εξελέγη πρόεδρος της εταιρείας επεξεργασίας καπνού ΣΕΚΕ ΑΕ, που εδρεύει στη Ξάνθη.

Αμηχανία

Κατ΄αρχήν διαπίστωσα μία αμηχανία από τα «συστήματα» του Μεγάρου Μαξίμου με την έκδοση της ανακοίνωσης. Το άφησαν να περάσει σα να ήταν μία συνηθισμένη επιλογή. Ως να βλέπουμε δηλαδή καθημερινά πρώην πρωθυπουργούς – έστω και τυπικά σε φάση ιδιώτευσης – να περιβάλλουν με το κύρος του επιχειρηματικές θέσεις.

Ανησυχία;

Προσωπικά θεωρώ ότι έχει ήδη καταγραφεί από τους αρμόδιους του Μεγάρου Μαξίμου – με τη δέουσα ανησυχία! Και στοιχηματίζω πως στους σχεδιασμούς τους περί των ελληνοτουρκικών έχει ενταχθεί ως μία παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ετσι νομίζω…. 

Πήγαινε – έλα

Και να συμπληρώσω πως εκτός από τον – γνωστό – καραμανλικό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στο γειτονικό νομό της Ροδόπης, πιο πάνω βρίσκεται ο κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, βουλευτής Εβρου. Κι αυτός καραμανλικός! Ως εκ τούτου η επικράτεια της Θράκης αρχίζει να αποκτά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πόσω μάλλον που σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τον κ. Καραμανλή «θα τον φάει ο δρόμος», αφού σχεδιάζει την διαδρομή Αθήνα – Ξάνθη να κάνει «Πατήσια – Παγκράτι»! Σκοπεύει δηλαδή να μην είναι «τύποις» αλλά ενεργός πρόεδρος….

Εθνικά

Και στα «εθνικά θέματα» έχει μία ιδιαίτερη εμμονή, απ΄ ότι μου λένε! Τα υπόλοιπα επί της οθόνης…. 

—————————————————————————-

Αμερικανιά;

 Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρήκαν καινούργιο θέμα να ασχοληθούν – σαν περιφερόμενος θίασος(;). Να κάνουν – λέει – debate μεταξύ τους οι τέσσερις υποψήφιοι. Το πρότεινε ο κ. Νίκος Παππάς και το αποδέχτηκε η κυρία Εφη Αχτσιόγλου. Ελπίζω οι άλλοι δύο – οι κκ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας – να διατηρήσουν την σοβαρότητα τους!


Πρωθυπουργικές επισκέψεις

 Ως γνωστόν μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε σειρά επισκέψεων σε υπουργεία.

Με τον τρόπο αυτό θέλει να σηματοδοτήσει αφενός την προτεραιότητα στους τομείς της πολιτικής που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και αφετέρου την αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις που επικαλέστηκε προεκλογικά.

Έτσι, επισκέφθηκε τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Εσωτερικών.

Στο υπουργείο Περιβάλλον και Ενέργειας

Ο επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Και όπως έμαθα, με βάση τον προγραμματισμό του, η επίσκεψη του επρόκειτο να γίνει σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 11 το πρωί.

Στην οδό Μεσογείων στα γραφεία του υπουργού και των υφυπουργών σήμανε συναγερμός και το επιτελείο προετοιμαζόταν πυρετωδώς.

Αναβολή (;)

Ο συναγερμός μπορεί να αποδειχθεί τελικά λανθασμένος.

Η εξάπλωση του πύρινου μετώπου στη Δυτική Αττική έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελείο του και δεν αποκλείεται να αναβάλει την επίσκεψη του στο υπουργείο…

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα κουλουράκια και τα αναψυκτικά μπορούν να τα απολαύσουν οι υπάλληλοι. Δεν είναι κακή ιδέα!

—————————————————————————

Τα εγκαίνια…

Ακόμη ένα νέο brand έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για το Naterial, ένα εμπορικό σήμα της Leroy Merlin, που ειδικεύεται στη διάθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για τον κήπο και το μπαλκόνι (έπιπλα, μπάρμπεκιου και πέργκολες κ.λπ.).

Πρώτο

Το ελληνικό κατάστημα Naterial, συνολικής επιφάνειας 1.400 τ.μ., το οποίο άνοιξε χθες στον Άλιμο, με επίσημα εγκαίνια και προσκεκλημένους αρκετούς celebrities,  είναι το 10ο της αλυσίδας, μετά από την Πορτογαλία (2 καταστήματα), την Ισπανία (3 καταστήματα), το Ισραήλ, την Ουρουγουάη, τη Γαλλία και τη Γεωργία που έχουν από ένα κατάστημα.

Με μερίδιο στην αγορά προϊόντων ιδιοκατασκευής (Do Ιt Yourself) 8%-9%, η Leroy Merlin διαθέτει 7 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο.

…και η αναστολή καταχώρισης

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εκτιμάται ότι ανήλθε στα 191 εκατ. ευρώ το 2022 από 154 εκατ. ευρώ το 2021, όπως είχε δηλώσει η διοίκηση της εταιρείας πέρσι τον Σεπτέμβριο.

Και λέμε είχε δηλώσει, γιατί δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2021 δεν έχουν δημοσιευτεί….

Μάλιστα λόγω της μη εμπρόθεσμης δημοσίευσης στο Γ.Ε.ΜΗ. των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων χρήσης του 2021 η εταιρεία έχει τεθεί σε αναστολή καταχώρισης αυτόματα από 10/12/2022.

————————————————–

Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός

Διευρύνει την ενασχόλησή της με τον κλάδο των μεταφορών, της διανομής και της αποθήκευσης η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

Έτσι εκτός από την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς με διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού προς τρίτους (logistics), ο σκοπός της εταιρείας επεκτάθηκε πρόσφατα και στις υπηρεσίες αποθήκευσης από ψύξη και άλλες υπηρεσίες αποθήκευσης.

Νέες μπίζνες…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories