Λίγο μετά την ιδιαίτερα δυναμική εκκίνηση της εφαρμογής Threads της Meta, η οποία -όπως τονιζόταν- ήρθε να ανταγωνιστεί και να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Twitter, άρχισαν να πυκνώνουν τα σύννεφα αμφισβήτησης.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες κριτικές για τη νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Threads της Meta δεν είναι θετικές, καθώς την αποκαλούν «βαρετή» λόγω της έντονης συγκράτησης περιεχομένου, η οποία απαγορεύει το τρολάρισμα και τον πολιτικό λόγο.

Οι Ταλιμπάν πήραν θέση στο δίλημμα «twitter ή threads»

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, πολλές από τις 100 εκατομμύρια εγγραφές του Threads δεν δημοσιεύουν περιεχόμενο. Μάλιστα, μια μελέτη από τον ιστότοπο παρακολούθησης δεδομένων SimilarWeb διαπιστώνει ότι ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών μειώθηκε από περισσότερους από 49 εκατομμύρια στις 7 Ιουλίου σε 23,6 εκατομμύρια μια εβδομάδα αργότερα.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, φαίνεται να μην ανησυχεί, λέγοντας ότι ο αριθμός των χρηστών είναι «πολύ μπροστά από αυτό που περιμέναμε» και «έχουμε τρέξει αυτό το playbook πολλές φορές (FB, IG, Stories, Reels, κ.λπ.) και είμαι βέβαιος ότι και το Threads βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Το SimilarWeb επισημαίνει ότι η διατήρηση χρηστών του Twitter έχει επίσης μειωθεί, με τον αριθμό των νέων χρηστών που συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν τακτικά να πέφτει από 19% τον Μάιο του 2022 σε 16% τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Kανείς δεν ξέρει πού πηγαίνει

Το Threads σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό κλώνος του Twitter, αλλά η μορφή δεν θα καθορίσει το προϊόν – η επιτυχία του θα καθοριστεί από το ποιος το χρησιμοποιεί και για τι.

Οι χρήστες περιλαμβάνουν πλήθος καταναλωτικών brand και διασημοτήτων όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Σακίρα, influencer όπως ο Mr. Beast μαζί με λάτρεις του Instagram και δυσαρεστημένους χρήστες του Twitter.

Κατά τα άλλα, το Threads έχει ακόμα πολλά να κάνει όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά. Δεν έχει hashtags ούτε άμεσα μηνύματα. Η απουσία μιας χρονολογικής ροής που δείχνει όλα όσα δημοσιεύονται από τα άτομα που έχετε επιλέξει να ακολουθήσετε, το καθιστά επίσης πολύ πιο παρόμοιο με το Facebook και το Instagram – και τα δύο έχουν πολύ λιγότερο αίσθηση επικαιρότητας από το Twitter.

Το Threads δεν είναι επίσης παγκόσμιο με τον τρόπο που είναι το Twitter. Δεν έχει κυκλοφορήσει καθόλου στην ΕΕ εν μέσω ανησυχιών των ρυθμιστικών αρχών για το απόρρητο των δεδομένων.

Ο Άνταμ Μοσέρι επικεφαλής του Instagram έγραψε σε νήμα στο Threads: «Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια δημόσια πλατεία για τις κοινότητες στο Instagram που ποτέ δεν αγκάλιασαν πραγματικά το Twitter και για τις κοινότητες στο Twitter (και άλλες πλατφόρμες) που ενδιαφέρονται για ένα λιγότερο εριστικό μέρος για συνομιλίες, αλλά όχι για όλο το Twitter»..

«Η πολιτική και οι σκληρές ειδήσεις αναπόφευκτα θα εμφανιστούν στα Threads – έχουν [εμφανιστεί] και στο Instagram σε κάποιο βαθμό – αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα για να ενθαρρύνουμε αυτούς τους κλάδους».

Εάν η Meta δεν καλλιεργεί τα Threads ως φόρουμ για διάλογο σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τα τρέχοντα γεγονότα, μπορεί να μην είναι ποτέ το είδος του διαδικτυακού τόπου στο οποίο συρρέουν οι άνθρωποι σε περιόδους έκτακτων ειδήσεων ή πολιτικών αναταραχών, όπως ήταν το Twitter κατά τη διάρκεια των «αραβικών ανοίξεων» ή ακόμα και η πρόσφατη ανταρσία της Wagner στη Ρωσία.

Αυτού του είδους το περιεχόμενο δεν αυξάνει τα διαφημιστικά έσοδα — αλλά είναι αυτό που έδωσε στο Twitter δυσανάλογο με το μέγεθός του ρόλο στην παγκόσμια σφαίρα των μέσων ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.