Μπορεί το Bitcoin να υποχώρησε αυτή την εβδομάδα σε χαμηλό διμήνου και να διαπραγματεύεται πλέον κάτω από τις 26.000 δολάρια, ωστόσο παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη και πως το μέλλον προμηνύεται λαμπρό.

Μάλιστα επενδυτική ερευνητική «μπουτίκ» Fundstrat, εκτιμά ότι μέχρι το 2024 το Bitcoin θα ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια, εφόσον εγκριθεί η τρέχουσα πληθώρα κεφαλαίων διαπραγματεύσιμων στο χρηματιστήριο spot-Bitcoin των Ηνωμένων Πολιτειών (ETF).

Οι αναταράξεις στις αγορές «ρίχνουν» το Bitcoin

Σε μια συνέντευξη στις 16 Αυγούστου στο Squawk Box του CNBC, ο διαχειριστής συνεργάτης και επικεφαλής της έρευνας του Fundstrat, Tom Lee, προέβλεψε ότι μια δέσμη επιτυχημένων εφαρμογών Bitcoin spot ETF θα μετατοπίσει τη δυναμική προσφοράς-ζήτησης του Bitcoin προς σημαντική αύξηση της τιμής.

Όταν ρωτήθηκε ποια θα μπορούσε να είναι η τιμή του Bitcoin μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ο Lee δεν κρατήθηκε:

«Εάν εγκριθεί το spot Bitcoin (ETF), νομίζω ότι η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη από την ημερήσια προσφορά Bitcoin, επομένως η τιμή θα ανέβει από 150.000 δολ., θα μπορούσε να είναι ακόμη και 180.000 δολάρια».

Ο Lee διευκρίνισε ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύει εφόσον πρόκειται για ένα spot Bitcoin ETF εγκεκριμένο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς υπάρχουν ήδη spot Bitcoin ETF στην Ευρώπη.

Σημαντικές θέσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν σήμερα το 97,7% του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών για ETF που σχετίζονται με κρυπτογράφηση, σύμφωνα με τον Eric Balchunas, ανώτερο αναλυτή του ETF του Bloomberg. Μόλις εγκριθούν τα spot ETF Bitcoin, αυτό θα μπορούσε να φτάσει στο 99,5%, είπε.

Ωστόσο, ακόμη και αν απορριφθούν οι spot αιτήσεις ETF, ο Lee εξακολουθεί να προβλέπει μια σημαντική ώθηση των τιμών  για Bitcoin.

Τον Ιούνιο, οι εταιρείες Fidelity, Invesco, Wisdom Tree και Valkyrie της Wall Street ακολούθησαν τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, BlackRock, υποβάλλοντας αίτηση για ETF spot Bitcoin με την SEC.

Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις εταιρείες ενδέχεται να μην έχουν απάντηση πριν από το 2024, καθώς η SEC έχει έως και 240 ημέρες για να λάβει την τελική απόφαση σχετικά με μια αίτηση μετά την έναρξη της διαδικασίας επανεξέτασης.

Οι αναλυτές του Bloomberg ETF Eric Balchunas και James Seyffart εκτίμησαν πρόσφατα ότι υπάρχει 65% πιθανότητα αυτά τα ETF spot Bitcoin να εγκριθούν από τη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών. Άλλοι υποστήριξαν ότι μια τιμή Bitcoin 100.000 δολαρίων θα μπορούσε να έρθει πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News