Επαχθές

Λίγες εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με πολλές περιοχές της χώρας σε πύρινο κλοιό, είναι ένα – πολιτικά – επαχθές γεγονός για το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάτι λοιπόν πρέπει να κάνει για να αποσείσει τις ευθύνες από τον ίδιο και να… «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα».

Plan B

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου διαπίστωσε πως οι ευθύνες στον «στρατηγό άνεμο» δεν έπιασαν τόπο – όχι πως δεν παίζει ρόλο η ένταση του ανέμου, προφανώς και παίζει και είναι και σημαντικός παράγοντας, όμως δεν είναι βασική αιτία!

Συνομωσία

Ετσι προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του σχεδίου. Κι επειδή στην Ελλάδα ανθεί η συνομωσιολογία – ένας ορισμένος τρόπος σκέψης που βλέπει τα πράγματα μέσα από την οπτική της συνομωσίας διαφόρων κέντρων εντός ή κυρίως εκτός Ελλάδος – αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν.

Δολιοφθορά;

Προ ημερών διέρρευσαν ότι η ΕΥΠ ερευνά το πιθανό ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Όμως αυτό δεν έπιασε ιδιαίτερα. Και έτσι το φώναξαν με στεντόρεια τη φωνή με διάφορους τρόπους, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα πιάσει – κλείνοντας και το μάτι για το τι έγινε στις πυρκαγιές του 2007. Το πιάσατε το υπονοούμενο;

Κου Κλουξ Κλαν

Εν τω μεταξύ, παρακολουθώντας διάφορους απίθανους τύπους στον Εβρο που κυνηγούν δυστυχισμένους μετανάστες, ως περίπου πράκτορες της Αγκυρας, θυμήθηκα τις κινηματογραφικές ταινίες που οι της Κου Κλουξ Κλαν κυνηγούσαν στους βάλτους του Μισισιπή μαύρους αμερικάνους γιατί δεν ήταν … άσπροι όπως αυτοί! Ευτυχώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κίνησε τη δέουσα διαδικασία. Και έσωσε και τα κυβερνητικά προσχήματα και ο κ. Δημήτρης Καιρίδης με τη σχετική δήλωση.

Οι αρχηγοί

Δυστυχώς όμως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος βρήκε την ευκαιρία – βούτυρο στο ψωμί του – να «αγκαλιάσει» αυτά τα περιστατικά. Δεν είναι όμως ο μόνος αρχηγός κόμματος που ανέβηκε στον Εβρο. Ο πρόεδρος του Πα.Σό.Κ. / ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης επίσης που έκανε λόγο για «Βατερλώ» της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ σήμερα επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές ο κ. Σωκράτης Φάμελλος με πολυπληθή αντιπροσωπεία του κόμματος.

Αντιπολίτευση

Αυτά είναι περίπου αναμενόμενα – όπως και η μη άνοδος του κ. Μητσοτάκη. Ενδεικτικό στοιχείο του κλίματος αμηχανίας – και ανησυχίας – που φαίνεται να επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι το εξής γεγονός: Κατ΄ αρχήν ο κ. Φάμελλος και εν συνεχεία ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησαν προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις καταστροφές που έχουν συμβεί.

Πρωτοβουλία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης έσπευσε να απαντήσει ότι αυτό θα συμβεί αλλά με … «πρωτοβουλία του πρωθυπουργού»! Δηλαδή δεν θα τον σύρει στη Βουλή η μείζον και η έλασσον αντιπολίτευση…. Κατανοητό!

Ρεκόρ

Διότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι και χθες είχαν καεί εφέτος 1.354.000 στρέμματα! Πρόκειται για ρεκόρ μετά από το 2007. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Ετσι το επιτελικό κράτος πηγαίνει από ρεκόρ σε ρεκόρ!

Αττική Οδός

Σήμερα όμως – 24 Αυγούστου – συνέρχεται και το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Αναμένεται να εγκριθούν τα νομιμοποιητικά έγγραφα των φιναλίστ για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ,

Στις 7 Σεπτεμβρίου το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ συνεδριάζει για την αποσφράγιση προσφορών κι εφόσον – φυσικά – δεν θα υπάρξουν ενστάσεις.

Όλες οι προσφορές θα δοθούν στη δημοσιότητα. Έπειτα θα δοθεί ένα περιθώριο λίγων ημερών για την υποβολή βελτιωμένων προσφορών, εφόσον η διαφορά από τον πρώτο είναι 5%.

Πριν τη ΔΕΘ

Το τριήμερο από την Παρασκευή 25 Αυγούστου ως και την Κυριακή 27 Αυγούστου  το Ταμείο θα είναι ανοικτό, ώστε να έρθουν οι έξι υποψήφιοι, δυο κάθε μέρα αν θέλουν να δουν ο ένας το φάκελο του άλλου (νομιμοποιητικά έγγραφα) για τυχόν ενστάσεις.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Αττικής Οδού πατάει γκάζι… και πριν τη ΔΕΘ θα είναι γνωστές οι προσφορές!

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories