Η ακρίβεια  είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης που παραχωρεί  στο περιθώριο της 87ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από δείκτες».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και σημείωσε ότι τα επιδόματα που δίνονται και θα συνεχίσουν να δίνονται είναι «επιδερμικός τρόπος» αντιμετώπισης.

Σύμφωνα με τον ίδιον ο πρώτος πυλώνας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η σταθερή και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος: «Η ακρίβεια κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθεί, οι αυξήσεις στους μισθούς θα μείνουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. «Χρειάζεται σταθερή και μόνιμη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, μέσω αύξησης μισθών και μείωσης φόρων» υπογράμμισε.

Ο δεύτερος πυλώνας αντιμετώπισης είναι η λειτουργία της αγοράς, τόνισε.

Ενίσχυση των ελέγχων

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι το προσεχές διάστημα οι έλεγχοι στην αγορά θα πολλαπλασιαστούν.

«Κάνουμε συστηματικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Θέλω να επιμείνω σ’ αυτό. Μπορούμε πια να ερευνούμε αν οι αυξήσεις που γίνονται είναι δικαιολογημένες. Π.χ. οι αυξήσεις στα προϊόντσ λόγω της Θεσσαλίας δεν είναι δικαιολογημένες, αν κάποιος το κάνει πρέπει να τον βρούμε και να τον τσακίσουμε. Εχουμε επιβάλει σε μεγάλες εταιρείες μεγάλα πρόστιμα για πλασματικές εκπτώσεις. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε, δεν είναι εύκολο να την κερδίσουμε. Οσο μεγάλος κι αν είσαι, το κράτος θα είναι αμείλικτο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;