Αντίστροφα μέτρα ο χρόνος που ο γνωστός θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις πράξεις του βιασμού σε βάρος ανηλίκων που του αποδίδονται.

Δεκαέξι μήνες μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και συγκεκριμένα το πρωί της 17ης Νοεμβρίου έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος για δύο από τις τέσσερις περιπτώσεις που τον είχαν οδηγήσει στο εδώλιο κατά πλειοψηφία και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών αλλά με απόφαση του δικαστηρίου 9 κατηγορούμενος είναι ελεύθερος.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα κρίνει αν είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών.

Συγκεκριμένα ο άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως, κατά πλειοψηφία, για δύο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους δικάστηκε σε βάρος δύο 17χρονων το 2015. Αντίθετα, αθωώθηκε ομόφωνα για τον βιασμό ενός ενηλίκου το 2018 ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά και κατά πλειοψηφία για το βιασμό ενός 16χρονου το 2011.

Η άσκηση έφεσης

Η απόφαση ωστόσο για την αναστολή έκτισης της ποινής του, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ η Εισαγγελία Εφετών λίγες ημέρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, άσκησε έφεση, κρίνοντας ότι θα έπρεπε να του επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή και να δικαστεί παράλληλα, εκ νέου για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα κρίνει αν είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών και αν τελικά ο Δημήμτρης Λιγνάδης καταδικαστεί σε βαρύτερη ποινή που θα τον οδηγήσει και πάλι στη φυλακή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News