Η Binance, η μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, θα αποσυρθεί πλήρως από τη Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ίδια, καθώς εντείνονται οι φόβοι για άσκηση διώξεων σε βάρος της από τις αμερικανικές αρχές σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η Binance έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση του συνόλου των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία στην CommEX. Για να εξασφαλιστεί μια ομαλή διαδικασία για τους υπάρχοντες Ρώσους χρήστες, η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει έως και ένα έτος. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων χρηστών είναι ασφαλή και προστατευμένα.

Binance: Απέλυσε πάνω από 1.000 εργαζόμενους

«Καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, αναγνωρίζουμε ότι η λειτουργία στη Ρωσία δεν είναι συμβατή με τη στρατηγική συμμόρφωσης της Binance», δήλωσε ο Noah Perlman, Chief Compliance Officer της Binance. «Παραμένουμε σίγουροι για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της βιομηχανίας Web3 σε όλο τον κόσμο και θα επικεντρώσουμε την ενέργειά μας στις άλλες εκατό και πλέον χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Μετεγκατάσταση χρηστών

Θα υπάρχει μια τακτική διαδικασία για τη μετεγκατάσταση των χρηστών. Η Binance και η CommEX θα συνεργαστούν για να ενημερώσουν τους χρήστες πώς να μεταφέρουν τα στοιχεία τους στο CommEX. Ένα μέρος της εγγραφής νέου χρήστη της Ρωσικής KYC θα ανακατευθυνθεί αμέσως στο CommEX και αυτή η διαδικασία θα κλιμακωθεί με την πάροδο του χρόνου. Τους επόμενους αρκετούς μήνες, η Binance θα κλείσει όλες τις υπηρεσίες ανταλλακτήριου και τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της στη Ρωσία. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθεί μια ομαλή εμπειρία χρήστη κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης.

Αν και οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν θα αποκαλυφθούν, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με αυτήν την πώληση, η Binance αποχωρεί πλήρως από τη Ρωσία. Σε αντίθεση με παρόμοιες συμφωνίες από διεθνείς εταιρείες στη Ρωσία, η Binance δεν θα έχει συνεχή διάσπαση εσόδων από την πώληση, ούτε διατηρεί οποιαδήποτε επιλογή αγοράς μετοχών της επιχείρησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto