Η κακοκαιρία Elias έχει χτυπήσει από τα ξημερώματα την Αττική, με καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς. Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης διευκρίνισε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα στην Αττική καθώς πριν λίγο υπήρχαν πληροφορίες ότι θα έμεναν κλειστά, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει πέσει σε αρκετούς δήμους της Αττικής.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες άρα δεν θα τεθεί θέμα να κλείσουν τα σχολεία και θα λειτουργήσουν κανονικά. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα είναι τοπική απόφαση από κάποιον δήμο» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κακοκαιρία Elias χτύπησε τους περισσότερους δήμους της Αττικής. Μέχρι τις έξι το πρωί η Πυροσβεστική είχε δεχτεί κλήσεις για απάντληση υδάτων σε Πεντέλη, Βριλήσσια, Παλλήνη και Μαρούσι.

Χθες το βράδυ μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής και καλούσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς προβλέπονταν καταιγίδες (για σήμερα Τετάρτη) στην Αττική. «Προειδοποιητικό μήνυμα για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων & τοπικών καταιγίδων για αύριο Τετάρτη. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις» έγραφε το μήνυμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολλυδά οι έντονες βροχοπτώσεις μετατοπίζονται στην υπόλοιπη Στερεά, Βόρεια Πελοπόννησο και Βόρεια Εύβοια.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι και σήμερα κλειστά στη Θεσσαλία και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αναφορικά με τις περιοχές που εξαιρούνται, υπογραμμίζουμε ότι η αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία θα είναι συνεχής και θα ανανεώνεται διαρκώς».

«Οι έκτακτες περιστάσεις» αναφέρει το υπουργείο «απαιτούν ευέλικτες αποφάσεις, με γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Η τιτάνια προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας, την περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους της περιοχής ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Μόλις αποφασιστεί ότι οι συνθήκες ευνοούν το πλήρες και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν απρόσκοπτα στις σχολικές αίθουσες. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη Θεσσαλία και θα παραμείνει εκεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα