Στην αντεπίθεση έχει περάσει ο ισραηλινός στρατος, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς κατά του Ισραήλ. Κατά την διάρκεια της νύχτας, ισχυρές εκρήξεις από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Γάζα.

Σύμφωνα με το Aljazeera, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι 256 Παλαιστίνιοι μεταξύ των οποίων 20 παιδιά σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ άλλοι 1788 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Από την άλλη πλευρά, οι νεκροί Ισραηλινοί είναι τουλάχιστον 350.

Live: Πάνω από 650 οι νεκροί σε Ισραήλ και Γάζα – Εμπλοκή της Χεζμπολάχ, γενίκευση της σύγκρουσης

Συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων

Αιματηρές συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου νεαροί Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες. Τέσσερις Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας 13χρονος, σκοτώθηκαν στη διάρκεια των ταραχών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν 426 στόχους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 10 πύργων που χρησιμοποιούσε η Χαμάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε ενημέρωση την Κυριακή.

Οι αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινότητας

Μετά την επίθεση στο Ισραήλ, ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε τηλεφωνικά τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι «ακλόνητη και δεδομένη». Η ΕΕ και πολλές κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών «καταδίκασαν σθεναρά» τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το Ιράν, μία από τις χώρες αντίθετες στο Ισραήλ, χαιρέτισε τις επιθέσεις που πραγματοποίησε η Χαμάς. Σε Λίβανο, Ιράκ, Συρία και Υεμένη πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, με σημαίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ να πυρπολούνται από διαδηλωτές.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος – Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης
Επικαιρότητα |

«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος - Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης

Το προεκλογικό όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ακρίβεια των πολυεθνικών είναι θέμα σημερινής ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας