Η Μπαρτσελόνα άρχισε ικανοποιητικά στην εφετινμή LaLiga, με 21 βαθμούς σε εννέα αγωνιστικές και παραμένει αήττητη. Γεγονός που οφείλεται κυρίως στις μεταγραφές σημαντικών ποδοσφαιριστών, όπως ο Ζοάο Φέλιξ και ο συνονόματος του, Κανσέλο, οι οποίοι αποκτήθηκαν ως «δανεικοί».

Κι αυτό, επειδή οι Καταλανοί δεν είχαν άλλη επιλογή, δεδομένου ότι τα οικονομικά του συλλόγου είναι οριακά. Οι μεταγραφές παικτών με δανεισμό είναι μία πολιτική που ακολουθούν οι «μπλαουγκράνα» τα τελευταία χρόνια, ωστόσο τα χρήματα που δαπανούν σε προμήθειες μάνατζερ είναι πολλά.

Η ιστοσελίδα 2Playbook, που ειδικεύεται στην οικονομία, εξέτασε τους λογαριασμούς της Μπαρτσελόνα, πριν ο καταλανικός σύλλογος παρουσιάσει, στις 21 Οκτωβρίου σε μια συνέλευση, την οικονομική του έκθεση στα μέλη της επιτροπής του.

Και όπως προέκυψε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Μπαρτσελόνα δαπάνησε συνολικά 11,6 εκατομμύρια ευρώ σε μάνατζερ παικτών, δηλαδή σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι.

Η Μπαρτσελόνα άλλαξε και… σπάει κάθε ρεκόρ σε κερδοφορία!

Ο κίνδυνος αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ

Και ενώ ο σύλλογος ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ, η ομάδα κατηγορείται για δωροδοκία διαιτητών, με το σενάριο αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ να είναι πιο ορατό από ποτέ. Η Μπαρτσελόνα φέρεται ότι κατέβαλε 7.5 εκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες που ανήκαν στον αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής των Διαιτητών (CTA), Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, από το 2001 έως το 2018.

Έπειτα και από τις κατηγορίες του εισαγγελικού γραφείου της Βαρκελώνης για συνεχιζόμενη διαφθορά ατόμων στο χώρο του αθλητισμού, η UEFA προχώρησε σε δική της έρευνα. Κάποια από τα πορίσματα αυτής της έρευνας έφερε στο φως της δημοσιότητας η ισπανική “Marca”, η οποία σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι “η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2023-24 είναι προσωρινά αποδεκτή, ωστόσο η UEFA επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή / αποκλεισμό της από αυτές στο μέλλον”.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα κριθεί ένοχη για δωροδοκία τότε η UEFA δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμη και στον αποκλεισμό του συλλόγου από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι