Νούμερα που… ζαλίζουν ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα στον ισολογισμό για το οικονομικό έτος 2022-23, με τα κέρδη να σπάνε όλα τα ρεκόρ τόσο για τον ίδιο τον σύλλογο, όσο και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλα αυτά και ενώ οι “μπλαουγκράνα” απειλούνται με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάνε ένα… διάλειμμα και δες τα σημερινά Bet Builder Προγνωστικά για ταμείο! Ήξερες αυτό το στοίχημα;

Σπάνε όλα τα κοντέρ τα κέρδη μετά φόρων που ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2023 και ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο σύλλογος είχε φτάσει κοντά στη διάλυση. Οι κινήσεις της διοίκησης για την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου φαίνεται στην πράξη ότι απέδωσαν και με το παραπάνω, αφού η ομάδα όχι μόνο κατάφερε να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά παρουσίασε κέρδη μετά φόρων που καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κέρδη μετά φόρων που ανακοινώθηκαν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς αυτά ανέρχονται σε 304.000.000 για τη σεζόν 2022-23, τα λειτουργικά έσοδα να αγγίζουν το 1.259.000.000, ενώ τα λειτουργικά έξοδα έφτασαν το 1.165.000.000. Οι λόγοι της τεράστιας αυτής οικονομικής εκτόξευσης είναι πολλοί.

Ένας εξ αυτών είναι τα έσοδα που αποφέρει στον σύλλογο το “Καμπ Νόου”, τα οποία έφτασαν τα 229.000.000, ενώ τα 121.000.000 ήρθαν έπειτα από τη συμφωνία του συλλόγου με την εταιρία Spotify για την ονομασία του γηπέδου. Όπως προέκυψε πουλήθηκαν 1.000.000 εισιτήρια για τις αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα, ενώ τεράστια είναι τα έσοδα και από τους αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών και μπάσκετ, που έφτασαν τα 2.700.000 και 4.500.000 αντίστοιχα, ενώ από το μουσείο των “μπλαουγκράνα” μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου 39.900.000. Όσο για τα έσοδα από τα διάσημα “Barca Stores”, αυτά έφτασαν τα 100.000.000.

Παράλληλα, το χρέος του συλλόγου μειώθηκε ακόμη περισσότερο μετά την πώληση του 15% των δικαιωμάτων για τη μετάδοση των αγώνων της La Liga έναντι 400.000.000! Φυσικά οι εμπορικές συμφωνίες που σύναψε ο σύλλογος βελτιώθηκαν αισθητά και βοήθησαν ακόμη περισσότερο στην εκτόξευση των κερδών, με τα χρήματα από τις χορηγίες να φτάνουν τα 200.000.000.

Ο κίνδυνος αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ

Και ενώ ο σύλλογος ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ, η ομάδα κατηγορείται για δωροδοκία διαιτητών, με το σενάριο αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ να είναι πιο ορατό από ποτέ. Η Μπαρτσελόνα φέρεται ότι κατέβαλε 7.5 εκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες που ανήκαν στον αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής των Διαιτητών (CTA), Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, από το 2001 έως το 2018.

Έπειτα και από τις κατηγορίες του εισαγγελικού γραφείου της Βαρκελώνης για συνεχιζόμενη διαφθορά ατόμων στο χώρο του αθλητισμού, η UEFA προχώρησε σε δική της έρευνα. Κάποια από τα πορίσματα αυτής της έρευνας έφερε στο φως της δημοσιότητας η ισπανική “Marca”, η οποία σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι “η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2023-24 είναι προσωρινά αποδεκτή, ωστόσο η UEFA επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή / αποκλεισμό της από αυτές στο μέλλον”.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα κριθεί ένοχη για δωροδοκία τότε η UEFA δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμη και στον αποκλεισμό του συλλόγου από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι