Με χαμηλές συναλλακτικές ταχύτητες προσπαθεί να συνεχίσει την «ανάβαση» το χρηματιστήριο Αθηνών, κάνοντας τα πρώτα βήματα για την κατοχύρωση των 1.185 μονάδων, το οποίο και μπορεί να μετατραπεί σε βατήρα για την ανάκτηση των 1.200 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,54% στις 1.191,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,75% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.917,32 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,20% στις 947,36 μονάδες.

Trading σε θολά νερά

Η αγορά προσπαθεί να ξαναβρεί τον βηματισμό της μετά από μια δύσκολη περίοδο που «τραυμάτισε» στο ύψιστο όπλο των αγοραστών: την εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό και βλέπουμε το ΧΑ να μην «στήνεται» ανάλογα ενόψει της αξιολόγησης του οίκου Standard & Poor’s την Παρασκευή (20/10), αν και οι εκτιμήσεις περί επενδυτικής βαθμίδας και από αυτόν τον οίκο υπερτερούν. Άλλωστε, είναι νωπή ακόμη η απογοήτευση της εγχώριας επενδυτικής κοινότητας για την μετέπειτα συμπεριφορά της αγοράς, όταν στις αρχές Σεπτεμβρίου η χώρα πήρε την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο DBRS.

Alpha Finance: Αυξάνει κατά 32% τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών

Μπορεί στις αφορμές για διόρθωση να εντάχθηκαν πολλοί καταλύτες, εντούτοις όπως σημειώνουν οι περισσότεροι αναλυτές, οι εισροές που αναμένονται στην ελληνική αγορά σταδιακά και μόνο θα κάνουν τη διαφορά. Είναι άλλωστε αφελές να υποστηρίξει κανείς ότι τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί από ξένα funds να επενδύσουν στο ΧΑ θα έρθουν σε μία… νύχτα, κατακλύζοντας τα τερματικά με τεράστιους όγκους ανεκτέλεστου.

Στη μεγάλη εικόνα, το θετικό είναι ότι ο γενικός δείκτης κρατά μια απόσταση ασφαλείας από το τοπικό χαμηλό των 1.105 μονάδων, αν και ακροβατεί αρκετές φορές με τον 200αρη. Βέβαια, η διστακτικότητα είναι προφανής εξαιτίας των παγκόσμιων προκλήσεων, εντούτοις το ΧΑ έχει αποδείξει φέτος ότι μπορεί να «παρακάμψει» αρκετές διεθνείς αναταράξεις, εάν οι αγοραστές έχουν στόχο να πάρουν αυτό που θέλουν.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean σημειώνει κέρδη 3,35%, με τις Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίο, ΕΛΧΑ, Cenergy και Ελληνικά Πετρέλαια να την ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 2%, αλλά χωρίς μεγάλες συναλλαγές, πλην της πρώτης.

Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Jumbo, Πειραιώς, Motor Oil, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Λάμδα, ΟΠΑΠ και Σαράντης, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, Coca Cola, Τιτάν και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών