Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

O ύποπτος πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ, μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ.

Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

Νεκρός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους χθες, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Ο ύποπτος που επιβεβαιώθηκε ότι είναι ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί 2 ανακοπές .

Σύμφωνα με το βελγικό RTBF, ο άνδρας που είχε μεταφερθεί με τραύμα στο θώρακα στο νοσοκομείο κατέληξε.

Βρυξέλλες: Κατηγορούμενος για τρομοκρατία και στην πατρίδα του ο μακελάρης – Παραμένει ασύλληπτος

«Εξουδετερώθηκε»

Μέχρι πριν λίγες ώρες δεν υπήρχε επιβεβαίωση της ταυτότητας του ατόμου που πυροβολήθηκε.

Σύμφωνα με τη Le Soir, ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία αφού εντοπίστηκε σε καφέ κοντά στο προάστιο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Annelies Verlinden το αυτόματο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε δίπλα στο άτομο που εξουδετερώθηκε.

Το «Cage aux Ours» βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την τελευταία γνωστή κατοικία του υπόπτου.

Πυροβολούσε αδιακρίτως

Ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, που είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ήταν τυνησιακής καταγωγής, και διέμενε παράνομα στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Ντε Κρόο.

Αντιμετώπισε και στο παρελθόν κατηγορίες για τρομοκρατία και συγκεκριμένα στην πατρίδα του, την Τυνησία, σύμφωνα με τους Brussels Times.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

«Με ισλαμικούς χαιρετισμούς, Αλλάχου Άκμπαρ. Ονομάζομαι Αμπντεσαλέμ αλ Γκιλάνι και πολεμώ για τον Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε όσους μας αγαπούν και μισούμε όσους μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για αυτήν. Δόξα στον Αλλάχ. Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση για λογαριασμό των μουσουλμάνων. Έχω σκοτώσει τρεις Σουηδούς, μέχρι στιγμής. Δόξα στον Αλλάχ. Τρεις Σουηδούς, ναι. Σε εκείνους που έβλαψα, ας με συγχωρήσουν. Κι εγώ τους συγχωρώ όλους. Ειρήνη υμίν», ανέφερε.

Η βελγική αστυνομία ανέβασε στην υψηλότερη βαθμίδα (Κατηγορία 4) το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες και στο 3 για την υπόλοιπη χώρα.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο