Πυρηνέλαιο

Μπορεί ο γνωστός λαϊκός αοιδός κ. Βασίλης Τερλέγκας να τραγουδούσε «ρίξε λάδι στο καντήλι…» αλλά νομίζω τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο στίχος είναι … παρωχημένος! Αυτή η αναφορά αποδεικνύεται μία οδυνηρή ανάμνηση! Γιατί; Μου λένε – κι η πληροφορία είναι ακριβής – ότι πιστοί προσέρχονται στους ιερείς των ενοριών τους ζητώντας την συγχώρεση τους διότι αντί για λάδι έχουν βάλει … πυρηνέλαιο!

Συγγνώμη!

Εντάξει, όχι έτσι ακριβώς, αλλά ζητούν συγγνώμη οι πιστοί διότι λόγω των υψηλών τιμών του ελαιόλαδου δεν μπορούν να το προσφέρουν στις εκκλησίες κι αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουν … σπορέλαιο! Κάποιο σπορέλαιο και το πιο φθηνό, κι αν δεν κάνω λάθος είναι το πυρηνέλαιο!

Με αντικλεπτικό

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Κι οι ενορίες δεν θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ελαιόλαδο στους πένητες της περιοχής τους. Κι όπως μου έλεγε στέλεχος μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, μεταξύ αστείου και σοβαρού «βάζουμε αντικλεπτικά στο ουίσκι, αλλά το ελαιόλαδο έχει περίπου την ίδια τιμή και δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να έχει και υψηλότερη. Νομίζω πως το αντικλεπτικό ταιριάζει περισσότερο στο ελαιόλαδο παρά στο ουίσκι». Καταλαβαίνετε τις σκηνές και καταστάσεις πρόκειται να ζήσουμε….

Μεγαλεία!

Τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη … «πούλησε» στην Κίνα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας. Έκανε ένα διάλειμμα από τον «πόλεμο» με τις τιμές και εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στο Forum Ψηφιακής Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο. Κι όπως αντιλαμβάνεστε εξήγαγε τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και νυν υπουργό Παιδείας. Δεν γνωρίζω σε τι … συσκευασία έγινε η εξαγωγή. Αλλά είδα χαμόγελα στις φωτογραφίες, άρα να υποθέσω ότι εμπορικό ισοζύγιο της χώρας με την Κίνα βελτιώνεται!

—–

MyData

Τα παρακάτω νούμερα είναι όντως απίστευτα αλλά απόλυτα πραγματικά και πέραν πάσης αμφισβήτησης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Στήλης η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέσω της καθιέρωσης του συστήματος MyData, έχει συλλέξει στοιχεία από περίπου 1.300.000 επαγγελματίες, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις συνολικής αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ! Ναι πολύ σωστά διαβάζετε και μάλιστα το ποσό αυτό έχει προκύψει από περίπου 2,8 δισεκατομμύρια συναλλαγές.

O κ. Γ. Πιτσιλής

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής γνωρίζει ότι έχει στα χέρια του μία εντυπωσιακή βάση δεδομένων συναλλαγών όπου μέσα από στοχευμένες διασταυρώσεις και συναλλαγές μπορεί και θα προκύψουν μικρά αλλά και μεγάλα «λαβράκια». Μέσα από εκτεταμένες διασταυρώσεις είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν στοιχεία για διάφορες επαγγελματικές ομάδες και από εκεί πέρα η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ θα τρέξει διάφορους αλγόριθμούς προκειμένου να εντοπίσει τις κατηγορίες εκείνες που θα έρθουν μετά οι ελεγκτές να προχωρήσουν σε ενδελεχείς και εμπεριστατωμένους ελέγχους.

—–

Ελληνικό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης του Ελληνικού.

Η διοίκηση της Lamda Development με κάθε τρόπο κι ευκαιρία επιδιώκει να κάνει γνωστή την πρόοδο των εργασιών.

Έτσι, πρόσφατα παρουσίασε την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου φιλοξενίας των συλλόγων ΑΜΕΑ.

Τώρα το επόμενο ορόσημο, όπως μαθαίνω, είναι ο «πράσινος» πύργος ή ο ουρανοξύστης ή ο Riviera Tower.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Lamda Development έχει δεσμευτεί πως κοντά στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι ορατοί από τη Λ. Ποσειδώνος και οι πρώτοι όροφοι του πύργου ύψους 200 μέτρων.

Μπετά

Η εκσκαφή για τα θεμέλια του πύργου έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο υπενθυμίζω ότι έχει αναλάβει η κοινοπραξία της γαλλικής Bouygues Batiment International με τον ελληνικό κατασκευαστικό όμιλο Intrakat.

Τώρα οι εργασίες βρίσκονται στη φάση της σκυροδέτησης.

Για την ακρίβεια, ή να το πω στην καθομιλουμένη… τα συνεργεία των εργολάβων ρίχνουν τα μπετά…

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Bouygues ανάρτησε στο λογαριασμό του στα social media και σχετική φωτογραφία.

Η λήψη είναι από ψηλά, προφανώς με drone και δείχνει τις εργασίες σκυροδέτησης.

Ο κ. Christophe Petit συνοδεύει τη φωτογραφία με σχόλιο πως οι εργασίες ξεκίνησαν από χθες Παρασκευή και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Τονίζει δε, πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα σημειώνονται τέτοιας έκτασης εργασίες σκυροδέτησης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories