
«Κλείδωσε» η πρώτη συμφωνία για την απορρόφηση αιγοπρόβειου γάλακτος από μεγάλη γαλακτοβιομηχανία, με την τιμή παραγωγού να φτάνει στο 1,60 ευρώ/κιλό για το πρόβειο. Την ίδια στγιμή οι διαπραγματεύσεις για τα κλείσιμο των συμβολαίων, που έρχονται το επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας για τη νέα σεζόν, συνεχίζονται.
Συγκεκριμένα, η πρώτη συμφωνία για το αιγοπρόβειο γάλα αφορά τους κτηνοτρόφους μέλη της ομάδας παραγωγών του Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών», με την τιμή να ανέρχεται στο 1,60 ευρώ το κιλό στο πρόβειο γάλα και στο 1 ευρώ το κιλό στο γίδινο.
ΣΕΚ: Πώς θα αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών», ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου, μετά από διαπραγμάτευση για την διάθεση τόσο του συμβατικού όσο και του βιολογικού αιγοπρόβειου γάλακτος της Ομάδας Παραγωγών του Συνεταιρισμού, επέλεξε να συνεργαστεί για την γαλακτοκομική περίοδο 2022 -2023 με την γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ.
Οι τιμές διάθεσης, οι οποίες συμφωνήθηκαν ανέρχονται στο 1,60 ευρώ το κιλό για το συμβατικό πρόβειο γάλα και στο 1,00 ευρώ€ το κιλό για το συμβατικό γίδινο γάλα.
Οι παραπάνω τιμές προσαυξάνονται 0,02 λεπτά αντίστοιχα για το βιολογικό γάλα.
«Ο Γ.Α.Σ.Ι θα συνεχίσει παράλληλα την στήριξη των μελών του προμηθεύοντας αυτούς με ζωοτροφές άριστης ποιότητας αλλά και παρέχοντας επιστημονική στήριξη τόσο για την διατροφή και την υγιεινή του ζωικού κεφαλαίου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «κοινή πεποίθησή μας είναι η ενδυνάμωση της ομάδας των αιγοπροβατοτρόφων του Συνεταιρισμού με την είσοδο και νέων παραγωγών προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα εισκόμισης γάλακτος, κάτι το οποίο θα αυξήσει την διαπραγματευτική μας ικανότητα πάντα προς όφελος των παραγωγών», επισημαίνεται.


Latest News

Σταθεροποιείται η παραγωγή κρασιού του 2025 στο νότιο ημισφαίριο
Οι προβλέψεις για το κρασί βασίζονται σε πρώιμες εκτιμήσεις για τη συγκομιδή σταφυλιών, η οποία συνεχίζεται ακόμη σε ορισμένες περιοχές

Καμπανάκι Διεπαγγελματικής για το βαμβάκι – Τι θα φέρει η «πράσινη» οδηγία της ΕΕ
Παρέμβαση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στο βαμβάκι οδηγία της ΕΕ

Πώς θα βελτιωθεί η διαδικασία για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025 - Παρέμβαση ΕΘΕΑΣ
Επτά βελτιωτικές προτάσεις για έγκαιρη, ομαλή και προσιτή υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2025 καταθέτει η ΕΘΕΑΣ - Αίτημα άμεσης συνάντησης

Πότε ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για την αναδιάρθρωση αμπελώνων – Οι ενισχύσεις
Ποιες δράσεις περιλαμβάνονται στην παρέμβαση για την αναδιάρθρωση και μετατροπή στο αμπέλι - Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σταμενίτης: Σε εξέλιξη οι αναγγελίες ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τον παγετό
«Έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», είπε ο Διονύσης Σταμενίτης από το Αμύνταιο και την Πτολεμαΐδα

Η ακτινογραφία του αμπελοοινικού τομέα το 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2024, σύμφωνα με τον OIV, υπολογίζεται σε 226 εκατομμύρια εκατόλιτρα, η χαμηλότερη των τελευταίων 60 ετών

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα μεταποίησης - Επενδύσεις από 400.001 έως 5 εκατ. ευρώ
Με αρχικό προϋπολογισμό 135 εκατ. ευρώ ξεκινά το πρόγραμμα μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων του ΣΣ ΚΑΠ

Ο αμπελώνας της Σαντορίνης εκπέμπει SOS – Κίνδυνος να μηδενιστεί η παραγωγή μέχρι το 2042
Πώς θα διασωθεί ο αμπελώνας στη Σαντορίνη – Ποια σχέδια δρομολογεί ο Σύνδεσμος Οινοποιών Σαντορίνης

Στα «χαρακώματα» οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς - Οι φόβοι για την επόμενη ημέρα των δασμών
Σε αναβρασμό ο κλάδος για την επιτραπέζια ελιά - «Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε σεντ», λένε οι παραγωγοί στον ΟΤ

Δύσκολη χρονιά για το κρασί και τους παραγωγούς του
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1961 υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή το 2024 – κάμψη και στη ζήτηση