Η Apple αύξησε την Τετάρτη τις τιμές συνδρομής των Apple TV+ και Apple News+, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, ακολουθώντας τους υπόλοιπους παίκτες στην αμερικανική αγορά των μέσων ενημέρωσης που αύξησαν ανάλογα τις συνδρομές των υπηρεσιών τους.

Πλέον, η μηνιαία τιμή του Apple TV+ έχει αυξηθεί κατά 3 δολάρια στα 9,99, ενώ το Apple News+ έχει τιμή 12,99 δολάρια, από 9,99 προηγουμένως.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα iPhone 15

«Οι τιμές συνδρομής για τα Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+ και Apple One θα αυξηθούν στις ΗΠΑ και σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές από σήμερα», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο CNBC. «Οι υπάρχοντες συνδρομητές θα δουν αυτές τις αυξήσεις τιμών 30 ημέρες αργότερα, στην επόμενη ημερομηνία ανανέωσής τους», κατέληξε.

Ο συγκεκριμένος τομέας υπηρεσιών της Apple απέφερε έσοδα 21,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας, καθιστώντας την τη δεύτερη μεγαλύτερη δραστηριότητα της Apple μετά το iPhone, το οποίο απέφερε 39,67 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια χρονική περίοδο.

Η επιχείρηση είναι εξαιρετικά κερδοφόρα και σημαντική για τους επενδυτές, διότι σηματοδοτεί πώς η Apple κερδίζει χρήματα από την ενεργή βάση των 2 δισεκατομμυρίων συσκευών της, πουλώντας τους συνδρομές, streaming τηλεοπτικού περιεχομένου, διαφημίσεις, υπηρεσίες πληρωμών και άλλα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην κατηγορία.

Πρόσφατα, οι κολοσσοί των υπηρεσιών streaming περιεχομένου Netflix και Disney επίσης αύξησαν τις τιμές τους καθώς προσπαθούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη εν μέσω έντονου ανταγωνισμού.

Το Netflix αύξησε τις τιμές συνδρομής για ορισμένα προγράμματα ροής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία όταν ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της την περασμένη εβδομάδα.

Η Disney ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι θα αυξήσει κατά 27% την τιμή της συνδρομής χωρίς διαφημίσεις της υπηρεσίας Disney+ στα 13,99 δολάρια και θα αυξήσει κατά 20% την έκδοση χωρίς διαφημίσεις του Hulu.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή