Μια νέα μήνυση από πρώην μοντέλο της εταιρείας, έρχεται να προστεθεί στο απίστευτο σεξουαλικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην μέχρι πρότινος αγαπημένη των εφήβων, Abercrombie & Fitch.

Στη μήνυση το πρώην μοντέλο ισχυρίζεται ότι ο γνωστός fashion retailer επέτρεψε τις ενέργειες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Μάικλ Τζέφρις, ο οποίος κατηγορείται ότι διοικούσε ένα κύκλωμα σεξουαλικής εμπορίας για χρόνια, εκμεταλλευόμενος νεαρούς άνδρες που ήλπιζαν να γίνουν μοντέλα της Abercrombie. Ο Τζέφρις, ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος από το 1992 έως το 2014 και δημιούργησε τη μάρκα σε μια ισχυρή εταιρεία λιανικής εφήβων, αναφέρεται επίσης ως κατηγορούμενος στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε στην Περιφέρεια των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Κέβιν Σπέισι: Αθώος για 9 κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων

«Ο Τζέφρις ήταν τόσο σημαντικός για την κερδοφορία του brand που φαίνεται πως του δόθηκε πλήρης αυτονομία για να ασκήσει τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος όπως έκρινε σκόπιμο, μεταξύ άλλων μέσω της χρήσης κατάφωρης διεθνούς σεξουαλικής διακίνησης και της κατάχρησης υποψήφιων μοντέλων της Abercrombie», αναφέρει η αγωγή.

Kαι συμπληρώνει: «Γνωρίζοντας ότι θα κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια σε αντάλλαγμα για τη διευκόλυνση της σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορίας του Τζέφρις, η Abercrombie επέλεξε τα κέρδη αντί να ακολουθήσει το νόμο. Συγκεκριμένα, η Abercrombie επέλεξε να συμμετάσχει και να διευκολύνει τη συνωμοσία της σεξουαλικής εμπορίας για πολλά χρόνια για να διατηρήσει τον σεξουαλικά κακοποιητή διευθύνοντα σύμβουλό της στο τιμόνι και να αποφέρει κέρδη».

Η πρώτη αποκάλυψη

Η μήνυση έρχεται μετά από μια αναφορά του BBC σχετικά με την έρευνά του, η οποία αποκάλυψε ισχυρισμούς ότι ο Τζέφρις εκμεταλλευόταν νεαρούς ενήλικες για σεξ σε εκδηλώσεις που ο Διευθύνων Σύμβουλος φιλοξενούσε στις κατοικίες του στη Νέα Υόρκη και σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Η έκθεση περιελάμβανε λεπτομερώς ορισμένα από τα μέρη.

H εταιρεία Abercrombie είπε στο BBC ότι είναι «τρομοκρατημένη και αηδιασμένη» από την υποτιθέμενη συμπεριφορά του Jeffries. Είπε επίσης ότι η νέα ηγεσία έχει μεταμορφώσει την εταιρεία και έχει «μηδενική ανοχή για κατάχρηση, παρενόχληση ή κάθε είδους διάκριση».

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη, ο Τζέφρις σκέφτηκε την «υπερσεξουαλικότητα νεαρών ανδρών για να εκτοξεύσει την μάρκα Abercrombie στην επιτυχία. Το πρόβλημα ήταν ότι το έκανε και στην πράξη, χρησιμοποιώντας τον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Abercrombie για να παρασύρει ελκυστικούς νέους που πίστευαν ότι ο Τζέφρις επρόκειτο να τους προσλάβει ως μοντέλο της Abercrombie – το αποκορύφωμα της βιομηχανίας του μόντελινγκ για τους άνδρες κατά τη σχετική χρονική περίοδο».

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι ο Τζέφρις έβαλε εταιρείες ανεύρεσης μοντέλων να ψάξουν στο διαδίκτυο και αλλού για να εντοπίσουν ελκυστικούς νεαρούς άνδρες που προσπαθούσαν να γίνουν το επόμενο πρόσωπο της εταιρείας. Συχνά αυτά τα υποψήφια μοντέλα γίνονταν θύματα σεξουαλικής εμπορίας, στέλνονταν στη Νέα Υόρκη και στο εξωτερικό και κακοποιήθηκαν από τον Τζέφρις και άλλους άνδρες, όλα με το πρόσχημα ότι στρατολογούνταν για να γίνουν το επόμενο μοντέλο της Abercrombie, υποστηρίζει η μήνυση, ανέφερε το AP.

Ο Τζέφρις, ο οποίος είναι τώρα 79 ετών, παραιτήθηκε από την Abercrombie το 2014 εν μέσω επιβράδυνσης των πωλήσεων καθώς η μάρκα άρχισε να ξεφεύγει από τη μόδα με το βασικό της εφηβικό κοινό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]