Στενό μαρκάρισμα από την εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων Aurelius δέχεται η αλυσίδα «ηθικών» καλλυντικών The Body Shop, ηλικίας σχεδόν 50 ετών, η οποία, σύμφωνα με το Sky News βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας με τις βρετανικές ρίζες, που ανήκει στον βραζιλιάνικο όμιλο Natura.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική ιστοσελίδα, οι υπογραφές για την αγορά της εταιρείας, που τέθηκε σε πώληση το προηγούμενο καλοκαίρι, θα πέσουν μέσα στον Νοέμβριο.

Έρευνα Focus Bari: Αυξημένο το μερίδιο των PL στην ελληνική αγορά

Εφόσον οι διαπραγματεύσεις έχουν αίσιο τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αποτίμηση της The Body Shop θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 400 εκατ. – 500 εκατ. λίρες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί σε δημοσιεύματα από τότε που έγινε γνωστό ότι πωλείται η αλυσίδα.

Πριν από έναν χρόνο περίπου, η Aurelius απέκτησε την αλυσίδα streetwear και αθλητικών ειδών Footasylum κατόπιν εντολής από την επιτροπή ανταγωνισμού στην JD Sports Fashion να την πουλήσει.

Κατέχει επίσης τον όμιλο Lloyds Pharmacy, τον οποίο αγόρασε από την αμερικανική μητρική εταιρεία και έκτοτε πουλάει κομμάτι-κομμάτι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Aurilius πήρε το προβάδισμα έναντι ανταγωνιστών πλειοδοτών, όπως η Alteri Investors, η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Epiris και η Elliott Advisors, η ιδιοκτήτρια των βιβλιοπωλείων Waterstones.

Το story

Η The Body Shop, που ιδρύθηκε από την Dame Anita Roddick και τον σύζυγό της Gordon, ανήκει στον βραζιλιάνικο όμιλο Natura. Απασχολεί περίπου 10.000 άτομα και λειτουργεί περίπου 3.000 καταστήματα σε 70 χώρες.

Αν και εδώ και χρόνια δίνει μάχη προκειμένου να πετύχει κερδοφορία, δεν παύει να έχει εξέχουσα παρουσία στους βρετανικούς κεντρικούς δρόμους.

Η αντίθεσή της στις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα ήταν επίσης ασυνήθιστη για δεκαετίες από την ίδρυσή της.

Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα του The Body Shop έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της εμφάνισης ανταγωνιστών που έχουν επίσης θέσει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των επιχειρήσεών τους, ενώ στοχεύουν πιο αποτελεσματικά σε νεότερους καταναλωτές.

Η Natura πλήρωσε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για να αγοράσει το The Body Shop το 2017 (δέκα χρόνια μετά τον θάνατο της ιδρύτριάς του), πράγμα που σημαίνει ότι η πώλησή της στην Aurelius είναι πιθανό να αποτιμηθεί σε λιγότερο από το μισό αυτού του ποσού.

Πριν την αγοράσει η Natura, η προς πώληση εταιρεία ανήκε στον κολοσσό της βιομηχανίας καλλυντικών, L’Oreal.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής