Το αποστακτήριο ουίσκι Heaven’s Door του Μπομπ Ντίλαν στο Κεντάκι λανσάρι στην αγορά μια νέα έκδοση της σειράς Bootleg, ένα ακριβό μπέρμπον 18 ετών με ασυνήθιστη δευτερογενή ωρίμανση σε ισπανικά βαρέλια στα οποία παλαίωνε κόκκινο βερμούτ και το ουίσκι που προκύπτει είναι τολμηρό και απαιτητικό.

Η σειρά Bootleg κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019 και αυτή είναι η πέμπτη κυκλοφορία.

Το όνομα δόθηκε ως φόρος τιμής στις σπάνιες και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις (bootleg) που αποτελούν μέρος της δισκογραφίας του Ντίλαν και σύμφωνα με το brand τα συγκεκριμένα ουίσκι, μείγματα και δευτερογνείς ωριμάνσεις αυτής της σειράς προορίζονται να παραπέμπουν σε αυτήν την ιδέα.

Το Bootleg Series V είχε την επίβλεψη του Master Distiller της Heaven’s Door, Κεν Πιρς και του master blender Άλεξ Μουρ. Επέλεξαν ένα μπέρμπον 18 ετών που αποστάχθηκε στο Τενεσί, το οποίο είναι αρκετά παλιό για μπέρμπον, και μετά το τελείωσαν σε βαρέλια κόκκινου βερμούτ. «Το βερμούτ ήταν από καιρό μέρος της κουλτούρας των κοκτέιλ του ουίσκι και θέλαμε να αποτυπώσουμε αυτή την ουσία σε αυτή την ώριμη έκφραση της σειράς Bootleg», είπε ο Μουρ στο Robb Report. «Επιλέξαμε ισπανικά βαρέλια βερμούτ για να τελειώσουμε το μπέρμπον 18 ετών για να προσφέρουμε βάθος γεύσης και πολυπλοκότητα που συμπληρώνει τέλεια τον χαρακτήρα του ουίσκι».

Το ουίσκι που εμφιαλώνεται είναι 114 βαθμών, και έχει βαθύ κόκκινο – καφέ χρώμα. Το άρωμα μοιάζει με παλαιωμένο ουίσκι Dickel, γεμάτο δημητριακά, φρούτα και νότες ξηρών καρπών. Ο ουρανίσκος στεγνώνει αμέσως, αλλά όχι με δυσάρεστο τρόπο. Υπάρχουν νότες βελανιδιάς μαζί με αποξηραμένα φρούτα, ζαχαρωμένο πορτοκάλι, καρυκεύματα, σταφίδες, ρούμι, βανίλια και καλαμπόκι. Αυτό είναι ένα τολμηρό και διαπεραστικό μπέρμπον που μπορεί να αποδειχθεί διχαστικό, αλλά η μοναδική και πικάντικη γεύση του θα ευχαριστήσει τους λάτρεις του ουίσκι που προτιμούν αποστάγματα μεγαλύτερης ηλικίας και δευτερεύουσες ωριμάνσεις που δεν είναι λεπτές. Και αρέσει όλο και πιο πολύ όσο περισσότερο το πίνεις, υπόσχονται οι γνώστες.

Το Heaven’s Door Bootleg Series V (SRP $600) διατίθεται σε κεραμικό μπουκάλι με τον πίνακα του Dylan του 2019 “No Vacancies” στο μπροστινό μέρος. Το μπουκάλι, με τη σειρά του, βρίσκεται μέσα σε μια θήκη μεταφοράς που ανοίγει σαν βιβλίο.

To όνομα Heaven’s Door είναι αναφορά στο τραγούδι του Ντίλαν «Knockin’ On Heaven’s Door» από το soundtrack της ταινίας «Pat Garett and Billy the Kid» στην οποία έπαιζε ο νομπελίστας ροκάς.

Το αποστακτήριο διαθέτει και αίθουσα τέχνης (ο Ντίλαν απεχθάνεται την λέξη μουσείο) όπου ο ίδιος και άλλοι καλλιτέχνες θα εκθέτουν εικαστικές δημιουργίες τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή