Περίπου 1 στις 5 επιχειρήσεις δέχεται ηλεκτρονικές παραγγελίες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με τον τζίρο να αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, φέτος σε σύνολο 42.451 επιχειρήσεων με απασχόληση 10 άτομα και άνω, οι 41.848 επιχειρήσεις είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο για επαγγελματικούς σκοπούς, ποσοστό 98,6%, επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ σε ανακοίνωσή της. Το 2022 αντίστοιχα, σε σύνολο 39.460 επιχειρήσεων, οι 38.337 επιχειρήσεις είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο για επαγγελματικούς σκοπούς, ποσοστό 97,2%. Στην πρόσβαση συμπεριλαμβάνεται σταθερή και κινητή σύνδεση.

Τειρεσίας: «Σκανάρισμα» οφειλών – Πώς λειτουργεί το Credit Score

Παράλληλα, το 2023, σε σύνολο 42.451 επιχειρήσεων με απασχόληση 10 άτομα και άνω, με συνολικό κύκλο εργασιών 354,3 δισ. ευρώ, οι 8.765 έλαβαν παραγγελίες μέσω ιστοσελίδας ή ειδικών εφαρμογών ή μέσω μηνυμάτων τύπου EDI, ποσοστό 20,6% και ο κύκλος εργασιών από αυτές τις παραγγελίες ανήλθε σε 25,0 δισ. ευρώ, ποσοστό 7,1% του συνολικού κύκλου εργασιών. Αντίστοιχα, το έτος 2022, σε σύνολο 39.460 επιχειρήσεων, με συνολικό κύκλο εργασιών 295,9 δισ. ευρώ, οι 7.472 έλαβαν παραγγελίες μέσω ιστοσελίδας ή ειδικών εφαρμογών ή μέσω μηνυμάτων τύπου EDI, ποσοστό 18,9% και ο κύκλος εργασιών από αυτές τις παραγγελίες ανήλθε σε 20,5 δισ. ευρώ, ποσοστό 6,9% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, από τις 41.848 επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι 25.020 (ποσοστό 59,8%) χρησιμοποιούν κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ Facebook, LinkedIn, Twitter, Yammer, Instagram, YouTube κλπ) για τουλάχιστον μια από τις παρακάτω χρήσεις

Με τον όρο «ηλεκτρονικό εμπόριο» εννοείται η πώληση ή την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών που διενεργούνται μέσω δικτύων υπολογιστών με μεθόδους που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την αποστολή ή τη λήψη παραγγελιών.

Η πληρωμή και η παράδοση των αγαθών ή υπηρεσιών δεν γίνεται απαραίτητα ηλεκτρονικά.

Παραγγελίες που λαμβάνονται μέσω τηλεφώνου, fax και δακτυλογραφημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) δε θεωρούνται ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μέγιστη προβλεπόμενη (βάσει συμβολαίου) ταχύτητα

Το ακόλουθο γράφημα παρουσιάζει την ποσοστιαία κατανομή της μέγιστης ταχύτητας download, σε διαφορετικά εύρη Mbit/s, όπως ήταν διαθέσιμη, βάσει συμβολαίου, στις επιχειρήσεις το έτος 2023.

Χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, από τις 41.848 επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι 25.020 (ποσοστό 59,8%) χρησιμοποιούν κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ Facebook, LinkedIn, Twitter, Yammer, Instagram, YouTube κλπ) για τουλάχιστον μια από τις παρακάτω χρήσεις (Γράφημα 2).

Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, 1.441 επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για τουλάχιστον μια από τις παρακάτω χρήσεις. (Γράφημα 3).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Πύργος Πειραιάς: Λαμβάνει πιστοποίηση LEED Platinum – Ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης στην Ελλάδα
Επιχειρήσεις |

Ο Πύργος Πειραιά λαμβάνει πιστοποίηση LEED Platinum - Ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης στην Ελλάδα

Ο Πύργος Πειραιά υπερβαίνει κατά τρεις βαθμίδες τις ενεργειακές απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας για υφιστάμενα κτήρια και κατατάσσεται στην κατηγορία A+, σύμφωνα με το πρότυπο ΚΕΝΑΚ

ΗΡΩΝ PULSE: H «φόρτιση Καθ’ οδόν» δίνει νέα διάσταση στην ηλεκτροκίνηση
Green |

ΗΡΩΝ PULSE: H «φόρτιση Καθ’ οδόν» δίνει νέα διάσταση στην ηλεκτροκίνηση

Οι συγκεκριμένες λύσεις του ΗΡΩΝΑ αφορούν τόσο το πανελλαδικής εμβέλειας αναπτυσσόμενο δίκτυο φορτιστών HΡΩΝ PULSE όσο και τη νέα, καινοτόμο υπηρεσία επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων «Φόρτιση Καθ' οδόν»