Αποδεικνύεται ότι οι δισεκατομμυριούχοι μεγιστάνες της τεχνολογίας δεν διαφέρουν τόσο από τους κανονικούς ανθρώπους όταν πρόκειται για κουτσομπολιά της πιάτσας.

Όταν ο Σαμ Άλτμαν καθαιρέθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του OpenAI τον Νοέμβριο, οι ομόλογοί του στη Silicon Valley ήταν απασχολημένοι με εικασίες σχετικά με το γιατί.

OpenAI: Γιατί απολύθηκε τελικά ο Σαμ Άλτμαν

Και το έκαναν σε μια ιδιωτική ομαδική συνομιλία WhatsApp που περιελάμβανε πάνω από 100 Διευθύνοντες Σύμβουλους της Silicon Valley, σύμφωνα με τους New York Times.

«Ο Σαμ είναι εκτός», έγραφε το μήνυμα ενός ατόμου στην ομαδική συνομιλία στις 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους The Times.

Αλλά κανείς δεν φαινόταν να γνωρίζει τον πραγματικό λόγο πίσω από την απόλυση του Άλτμαν. Οι Times ανέφεραν ότι ακολούθησε μια αναταραχή μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων εικασιών σχετικά με το τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο Άλτμαν για να καρατομηθεί.

Η ομάδα WhatsApp περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο επικεφαλής του Dropbox Ντρου Χιούστον, σύμφωνα με τους Times.

Η απότομη απομάκρυνση του Άλτμαν οδήγησε στον διορισμό δύο μεταβατικών CEO πριν αποκατασταθεί λίγες μέρες αργότερα.

Το τι οδήγησε στην απομάκρυνση του Άλτμαν από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου παραμένει ασαφές.

Νωρίτερα, όταν το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI ανακοίνωσε την απόλυσή του, ανέφερε σε δήλωση ότι ο Άλτμαν «δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο», αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αλλά η Washingon Post, σε πρόσφατο άρθρο (9/12) αναφέρθηκε σε  καταγγελίες για την υποτιθέμενη συμπεριφορά του Άλτμαν, οι οποίες δεν είχαν αναφερθεί προηγουμένως, και ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην απότομη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να απολύσει τον Άλτμαν στις 17 Νοεμβρίου. Αρχικά θεωρήθηκε ως σύγκρουση για την ασφαλή ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά η απόλυση του Άλτμαν ήταν τουλάχιστον εν μέρει υποκινούμενη από την αίσθηση ότι η συμπεριφορά του θα καθιστούσε αδύνατη την επίβλεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου από το διοικητικό συμβούλιο.

Μερικοί υπάλληλοι είπαν στην Post ότι το στρατόπεδο του Άλτμαν άρχισε να υπονομεύει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου λίγο μετά την απομάκρυνσή του. Μέσα σε λίγες ώρες, μηνύματα κατήγγειλαν το διοικητικό συμβούλιο ως παράνομο και κατήγγειλαν την απόλυση του Άλτμαν ως πραξικόπημα από τον συνιδρυτή και επικεφαλής επιστήμονα του OpenAI, Ίλια Σουτσκέβερ, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ειδησεογραφικά ρεπορτάζ και στην ανώνυμη εφαρμογή Blind,  άτομα που προσδιορίζονται ως σημερινοί υπάλληλοι του OpenAI περιέγραψαν επίσης ότι αντιμετώπισαν έντονη πίεση από τους ομοτίμους για να υπογράψουν την επιστολή μαζικής παραίτησης. Άλλοι, απέρριψαν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Έκτοτε, η εταιρεία διόρισε δικηγόρους από την εταιρεία WilmerHale για να «διενεργήσουν αποτελεσματική και έγκαιρη ανασκόπηση» των γεγονότων που οδήγησαν στην απόλυση του Άλτμαν, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του OpenAI, Μπρετ Τέιλορ, στις 29 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον