Σε φάση κλιμάκωσης των συγκρούσεων φαίνεται ότι εισέρχεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ το θέατρο των επιχειρήσεων διευρύνεται και στο «κάδρο» των στόχων πυραύλων και drones μπαίνουν περιοχές και της ρωσικής επικράτειας από τον ουκρανικό στρατό, όπως φάνηκε με την επίθεση στο Μπέλγκοροντ και τους δεκάδες νεκρούς από τη ρωσική πλευρά.

Σήμερα Κυριακή, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 21 από τα 49 drones με τα οποία η Ρωσία εξαπέλυσε την τελευταία της αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα περισσότερα drones είχαν στόχους στην πρώτη γραμμή άμυνας της Ουκρανίας καθώς και σε πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές στις επαρχίες Χάρκιβ, Χερσώνα, Μικολάιβ και Ζαπορίζια.

Ουκρανία: Σκληραίνει ο πόλεμος – Ξεκίνησε τα αντίποινα η Ρωσία, στο στόχαστρο το Χάρκοβο

Σειρήνες ήχησαν στο Μπέλγκοροντ

Ενταση επικρατεί και στη ρωσική πλευρά, καθώς ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ κάλεσε σήμερα το πρωί τους κατοίκους της ρωσικής αυτής ομώνυμης πόλης να κρυφτούν σε καταφύγια, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενους πυραύλους στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση που σημειώθηκε στο Μπέλγκοροντ το Σάββατο, ανέβηκε στους 22 νεκρούς, με την Μόσχα να κατηγορεί ευθέως την Ουκρανία για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Τον νεότερο απολογισμό των θυμάτων ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρία παιδιά. Παράλληλα 109 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο Γκλάντκοφ τόνισε ότι 30 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από την επίθεση, καθώς και σπίτια και αυτοκίνητα.

Το Κίεβο δεν έχει ακόμα αντιδράσει στις ρωσικές κατηγορίες.

Ώρες μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυραύλους και drones το Χάρκοβο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους, προκαλώντας ζημιές σε πολυκατοικίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα