Η Foxconn, προμηθευτής και η κύρια εταιρεία συναρμολόγησης των συσκευών της Apple, ανακοίνωσε την Παρασκευή πτώση εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και δήλωσε ότι αναμένει πτώση των πωλήσεων σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Τα έσοδα της Foxconn για τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους ανήλθαν σε 59,7 δισεκατομμύρια δολάρια, μια πτώση 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Foxconn «φεύγει» από την Κίνα και στρέφεται στην Ινδία

Η εταιρεία που έχει την έδρα της στην Ταϊβάν απέδωσε τη μείωση στις αδύναμες ή σταθερές πωλήσεις στα υπολογιστικά της προϊόντα, στα έξυπνα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα και στα προϊόντα cloud και δικτύωσης. Τα έσοδα Δεκεμβρίου της εταιρείας μειώθηκαν επίσης κατά 27% σε ετήσια βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις περί χαμηλών προσδοκιών για τις πωλήσεις του 2024 εκ μέρους της Foxconn έρχονται μετά από δύο υποβαθμίσεις της μετοχής της Apple νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Και οι δύο εταιρείες επεσήμαναν τη μείωση των πωλήσεων iPhone.

«Εξακολουθούμε να “βλέπουμε” αδυναμία στους όγκους και τη μίξη iPhone, καθώς και στην έλλειψη ανάκαμψης σε Mac, iPad και φορητές συσκευές», έγραψαν οι αναλυτές της Barclays σε σημείωμα προς τους επενδυτές την Τρίτη. Η υποβάθμιση της Apple οδήγησε σε ανάλογη πτώση και τις μετοχές της Foxconn όπως και άλλων προμηθευτών της αμερικανικής εταιρείας, όπως ως Taiwan Semiconductor Manufacturing Company την Τρίτη.

Η Piper Sandler εξέδωσε την υποβάθμισή της την Πέμπτη. «Ανησυχούμε για τα αποθέματα συσκευών που θα εισέλθουν στο 1ο εξάμηνο του 2024 και επίσης πιστεύουμε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν κορυφωθεί για τις πωλήσεις», έγραψαν οι αναλυτές της Piper Sandler, σημειώνοντας ότι αναμένεται ανάκαμψη στην αγορά φορητών συσκευών κάποια στιγμή κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Οι μετοχές της Apple έχουν υποχωρήσει περίπου 5% από την αρχή του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης