Η Microsoft είναι έτοιμη να ξεπεράσει την Apple ως πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ. Προς το παρόν η Microsoft αξίζει αυτή τη στιγμή περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από την Apple, ποσό που είναι η μικρότερη μεταξύ τους διαφορά από τον Νοέμβριο του 2021.

Πιο αναλυτικά, η αξίας 2,73 τρισεκατομμυρίων δολαρίων Microsoft αξίζει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από την Apple η οποία αποτιμάται στα 2,83 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Έρχεται το πλήκτρο Copilot για άμεση ενεργοποίηση του ψηφιακού βοηθού

Η Apple δεν άξιζε λιγότερο από τη Microsoft από την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021 και η διαφορά στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς δεν ήταν τόσο μικρή από τις 22 Νοεμβρίου 2021.

Η μετοχή της Microsoft εμφανίζεται ελαφρώς ισχυρότερη από αυτή της Apple, έχοντας σημειώσει άνοδο 57% το 2023 σε σύγκριση με 48% για την Apple. Οι μετοχές της Microsoft έχουν επίσης μικρότερες απώλειες στο ξεκίνημα του 2024.

Το ράλι των μετοχών της Microsoft έρχεται καθώς οι επιχειρηματικές δαπάνες παρέμειναν ψηλά, βοηθώντας την επιχείρηση cloud-computing της εταιρείας, την πλατφόρμα Azure. Το Azure επωφελήθηκε επίσης από τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να βοηθά την εταιρεία να ξεπεράσει την ανταγωνιστική της Alphabet (μητρική της Google) στο cloud.

Οι δραστηριότητες της Microsoft στηρίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη με διάφορους τρόπους και μια βασική δοκιμασία το επόμενο έτος είναι αν οι πελάτες θα πληρώσουν για βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγικότητα της εταιρείας και άλλες προσφορές λογισμικού.

Η Apple, εν τω μεταξύ, έχει δει τις δραστηριότητές της να λιμνάζουν τα τελευταία τρίμηνα, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό στην Κίνα και τη γενική μακροοικονομική πίεση που επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες. Η εταιρεία έχει καταγράψει τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα με μείωση εσόδων από έτος σε έτος και δύο αναλυτές έχουν υποβαθμίσει τη μετοχή μέχρι στιγμής το 2024, προειδοποιώντας για την πιθανότητα συνεχιζόμενης πίεσης στην αγορά των smartphone.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή