Το αμοιβαίο κεφάλαιο Fidelity Investments – το οποίο τον Οκτώβριο του 2022 δαπάνησε 19,2 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μερίδιο στο X (πρώην Twitter) – έχει υποτιμήσει την επένδυσή του κατά 71,5% από την αρχική αποτίμηση των μετοχών.

X/Twitter: Ήττα στον δικαστικό πόλεμο για την «ελευθερία του λόγου» στην Καλιφόρνια

Οι «τρέλες» του Ίλον Μασκ που βύθισαν το X:

1) Η απόφαση του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη Elon Musk να επαναφέρει λογαριασμούς χρηστών που είχαν προηγουμένως αποκλειστεί, οι οποίοι είναι επιρρεπείς στη ρητορική μίσους, όπως ο θεωρητικός συνωμοσίας Alex Jones, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο ακροδεξιός influencer Andrew Tate.

2) Το X πρέπει να πείσει τους διαφημιστές να επιστρέψουν στην πλατφόρμα μετά την αποχώρηση κολοσσών όπως η Apple, η Comcast / NBCUniversal, η Disney, η Warner Bros. Discovery, η IBM και η Paramount Global λόγω του αλλοπρόσαλλου στυλ διοίκησης του Mασκ.

3) Τον Νοέμβριο του 2023, στο DealBook Summit, ο Mασκ βρίζει χυδαία διαφημιζόμενους που μποϊκοτάρουν το X για μία αντισημιτική ανάρτηση.

Για να μετριάσει την απώλεια διαφημιστικών εσόδων, το X προσπαθεί τώρα να ενθαρρύνει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ξοδέψουν χρήματα στην πλατφόρμα.

Πρόσφατα, απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα του Χ να ακυρώσει νόμο της Καλιφόρνια για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Η νομοθεσία υποχρεώνει τις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες να υποβάλλουν δύο φορές τον χρόνιο αναφορές με τα μέτρα που εφαρμόζουν για τον έλεγχο του περιεχομένου, τον αριθμό των αναρτήσεων που απομακρύνονται και το σκεπτικό κάθε απόφασης.

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η πλατφόρμα Χ

Με προσφυγή του τον Σεπτέμβριο, το X υποστήριξε ότι ο νόμος παραβιάζει το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου όπως προβλέπεται από το σύνταγμα των ΗΠΑ και το πολιτειακό Σύνταγμα της Καλιφόρνια.

Το περιφερειακό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας, αναφέρει το Reuters.

«Παρόλο που η απαίτηση υποβολής αναφορών όντως δείχνει να δημιουργεί σημαντικό βάρος συμμόρφωσης για τις εταιρείες κοινωνικών μέσων, η απαίτηση αυτή δεν δείχνει αδικαιολόγητη ή υπερβολική» στο πλαίσιο του συντάγματος, έγραψε ο δικαστής Ουίλιαμ Σαμπ.

Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη το X δέχεται πυρά για ανεπαρκή έλεγχο των αναρτήσεων, ειδικά μετά το κύμα παραπληροφόρησης που συνόδευσε τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Πολλές εταιρείες απέσυραν τις διαφημίσεις τους αφότου η πλατφόρμα εξαγοράστηκε το 2022 από τον Μασκ, ο οποίος υποσχέθηκε να σταματήσει τη λογοκρισία και να αποκαταστήσει την «απόλυτη» ελευθερία του λόγου.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα κατά του Χ με την κατηγορία ότι παραβιάζει τη νέα νομοθεσία για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, η οποία επιβαρύνει τις μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου με πρόσθετες υποχρεώσεις για την αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία