Λίγα είναι γνωστά για το πόσα έσοδα αντλεί η Shein ή πόσο κερδοφόρα είναι. Η δυναμική ανάπτυξη που καταγράφει ο ηλεκτρονικός κολοσσός fast-fashion δεν αποτυπώνεται μέχρι στιγμής σε ισολογισμούς, καθώς η εταιρεία παραμένει ιδιωτική. Και γύρω από τους τζίρους της πολλά έχουν γραφτεί, αλλά φαίνεται πως η πραγματική εικόνα απέχει σημαντικά.

Τα έσοδά της  φαίνεται ότι είναι «πολύ περισσότερα» από τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια που φέρεται να φέρνει ετησίως, δήλωσε τη Δευτέρα ένας από τους βασικούς συνεργάτες του λιανοπωλητή.

«Η Shein είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος έμπορος λιανικής μόδας στον κόσμο, αν όχι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής μόδας στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jamie Salter, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής εταιρείας διαχείρισης επωνυμιών Authentic Brands Group, κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο περιθώριο του ICR Conference στο Ορλάντο.

Σκάι Σου: Ο μυστικοπαθής ιδρυτής της Shein μπαίνει στο Χρηματιστήριο

«Υπάρχουν συζητήσεις ότι κάνουν 30 δισ., κάνουν 40 δισ.; Κάνουν 35 δισ.; Δεν πρόκειται να σας πω ακριβώς τι κάνουν, αλλά μπορώ να σας πω ότι κάνουν πολύ περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια», συνέχισε ο Salter σε μια προφανή αναφορά στις ετήσιες πωλήσεις της Shein.

Όπως γράφει το CNBC, ως ιδιωτική εταιρεία, η Shein δεν αποκαλύπτει τα οικονομικά της στοιχεία. Ωστόσο, σύντομα θα αναγκαστεί να το κάνει, καθώς κατέθεσε εμπιστευτικά την αίτησή της για εγγραφή στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, μετά από τρομερή ανάπτυξη και μήνες προσπαθειών για την επίλυση μιας σειράς ανησυχιών που είχαν οι νομοθέτες σχετικά με τις επιχειρηματικές της πρακτικές.

Ωστόσο, ο Salter είναι εξοικειωμένος με τα οικονομικά της Shein λόγω μιας συνεργασίας που σύναψε με την εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι. Ως μέρος της συμφωνίας , η Shein απέκτησε περίπου το ένα τρίτο της Sparc Group, μιας κοινοπραξίας που περιλαμβάνει την Authentic και την Simon Property Group. Η Sparc πήρε μειοψηφικό μερίδιο στη Shein.

Ως μέρος της συνεργασίας, η Shein έχει αρχίσει να πουλά μια σειρά ρούχων με την Forever 21 και να φιλοξενεί αναδυόμενες εκδηλώσεις στα πολλά εμπορικά καταστήματα του λιανοπωλητή.

Μυστήριο για τα κέρδη

Όπως υπογραμμίζει το CNBC, πολύ λίγα είναι γνωστά για τα οικονομικά της Shein, αλλά κομμάτια έχουν διαρρεύσει στον Τύπο τα τελευταία χρόνια, καθώς ο έμπορος λιανικής έχει προετοιμαστεί για μια αρχική δημόσια προσφορά . Τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία εσόδων της Shein προέκυψαν από ένα δημοσίευμα ​​της Wall Street Journal τον Μάιο, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, επικαλούμενο ανθρώπους κοντά στην εταιρεία.

Εάν οι πωλήσεις της Shein είναι «πολύ περισσότερες» από 30 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, τα έσοδά της εξακολουθούν να είναι πολύ μικρότερα από αυτά των κολοσσών λιανικής όπως η Walmart και η Amazon, που πραγματοποιούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε πωλήσεις ετησίως. Ωστόσο, το νούμερο αυτό τη φέρνει πολύ κοντά με την ιδιοκτήτρια της Zara, Inditex, η οποία σημείωσε πωλήσεις 32 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022, και πάνω από την H&M, η οποία σημείωσε περίπου 22 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εκείνο το έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή