Οι επιχορηγήσεις που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη θα xρηματοδοτήσουν 47 σταθμούς φόρτισης EV και σχετικά έργα σε 22 πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο, συμπεριλαμβανομένων 7.500 θυρών φόρτισης EV, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Associated Press.

«Η Αμερική ηγήθηκε της άφιξης της εποχής της αυτοκινητοβιομηχανίας και τώρα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τον κόσμο στην επανάσταση των EVΠολιτείες, τοπική αυτοδίοικηση και φυλές Ινδιάνων παίρνου $623 εκ. για δίκτυα φορτιστών EV

Πακτωλός χρημάτων από Μπάιντεν για σταθμούς φόρτισης EV

— εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας, αποταμιεύσεις και οφέλη για τους Αμερικανούς στη διαδικασία», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Πίτ Μπούτιτζετζ.

Το Κογκρέσο ενέκρινε 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια στον νόμο για τις υποδομές του 2021 για να εκπληρώσει τον στόχο του προέδρου Τζο Μπάιντεν να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο φορτιστών 500.000 διαθέσιμων στο κοινό έως το 2030. Οι φορτιστές αποτελούν βασικό μέρος της προσπάθειας του Μπάιντεν να ενθαρρύνει τους οδηγούς να απομακρυνθούν από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα και φορτηγά που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αργή πρόοδος

Αλλά η πρόοδος στο δίκτυο ήταν αργή. Το Οχάιο και η Νέα Υόρκη είναι οι μόνες πολιτείες που έχουν ανοίξει σταθμούς φόρτισης στο πλαίσιο του Εθνικού προγράμματος Υποδομής Ηλεκτρικών Οχημάτων. Αρκετές άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Πενσυλβάνια και του Μέιν, έχουν προχωρήσει σε έργα που χρηματοδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και αναμένεται να ανοίξουν σταθμούς στις αρχές του τρέχοντος έτους. Συνολικά 28 πολιτείες, συν το Πουέρτο Ρίκο, είτε έχουν συνάψει συμβάσεις για την κατασκευή φορτιστών είτε έχουν αποδεχτεί προσφορές για να το κάνουν.

Από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2021, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έχουν υπερτετραπλασιαστεί και έφτασαν το 1 εκατομμύριο πέρυσι. Ο αριθμός των δημοσίως διαθέσιμων σταθμών φόρτισης έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 70% σε 168.426, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το κλίμα, Αλί Ζαΐντι.

Αυτός ο αριθμός είναι περίπου φτάνει στο ένα τρίτο του δρόμου προς τον στόχο του Μπάιντεν, ενώ απομένουν έξι χρόνια.

«Βρισκόμαστε σε μια επιταχυνόμενη τροχιά για να πετύχουμε και να υπερβούμε τον στόχο του προέδρου να χτίσει 500.000 φορτιστές και να δημιουργήσει αυτή τη ραχοκοκαλιά σε όλη τη χώρα», είπε ο Ζαΐντι στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Στόχος EV θα αποτελούν το ήμισυ των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων μέχρι το 2030

Η ευρεία διαθεσιμότητα φορτιστών είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη ενός άλλου στόχου της κυβέρνησης Μπάιντεν: η διασφάλιση ότι τα EV θα αποτελούν το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Μαζί με το κόστος, το «άγχος εμβέλειας» σχετικά με την έλλειψη διαθέσιμων σταθμών φόρτισης αποτελεί βασικό εμπόδιο για την αγορά EV. Περίπου το 80% των ερωτηθέντων ανέφερε τις ανησυχίες για την έλλειψη σταθμών φόρτισης ως λόγο για να μην αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα, σύμφωνα με έρευνα του Απριλίου από το Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research και το Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Επτά στους 10 ερωτηθέντες είπαν ότι δεν θα αγόραζαν ένα ηλεκτρικό όχημα επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να φορτιστούν και η τεχνολογία της μπαταρίας δεν είναι έτοιμη.

Ο Μπούτιτζετ και άλλοι αξιωματούχοι της διοίκησης παραμέρισαν αυτές τις ανησυχίες και είπαν ότι το μέλλον των αυτοκινούμενων ταξιδιών είναι ηλεκτρικό. Οι πωλήσεις EV αντιπροσωπεύουν τώρα περίπου το 9% των πωλήσεων επιβατικών οχημάτων, μια τεράστια αύξηση από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν. Ανέφερε μια νέα μελέτη που δείχνει ότι τα EV κοστίζουν μόλις 4% περισσότερο από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Και σε καταυλισμούς Ινδιάνων

Οι επιχορηγήσεις που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη περιλαμβάνουν 311 εκατομμύρια δολάρια σε 36 «κοινοτικά» έργα, συμπεριλαμβανομένων δύο φυλών αυτόχθονων Αμερικανών στην Αλάσκα και την Αριζόνα. Τα έργα θα ενισχύσουν την υποδομή φόρτισης EV και τροφοδοσίας υδρογόνου σε αστικές και αγροτικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών υψηλής χρήσης όπως σχολεία, πάρκα, βιβλιοθήκες και πολυκατοικίες.

Άλλα 312 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση θα διατεθούν σε 11 «διαδρόμους» αυτοκινητοδρόμων κατά μήκος των δρόμων που έχουν χαρακτηριστεί ως διάδρομοι εναλλακτικών καυσίμων. Τα έργα περιλαμβάνουν 19,6 εκατομμύρια δολάρια για δημόσια προσβάσιμη εγκατάσταση φόρτισης EV στην Κομητεία Riverside στην Καλιφόρνια, που βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής μεταξύ Λος Άντζελες και Φοίνιξ Αριζόνα στον αυτοκινητόδρομο I-10. Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση έξι μεγάλων φορτιστών για βαρέα οχήματα και 30 ταχυφορτιστών για ελαφρά οχήματα, ηλιακά συστήματα και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες και ανέσεις όπως χώρους ανάπαυσης.

Μια περιοχή στην κοιλάδα San Joaquin της Καλιφόρνια θα λάβει 56 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή δύο υπερσύγχρονων τοποθεσιών φόρτισης φορτηγών στο Taft και στο Gustine της Καλιφόρνια, για την υποστήριξη δύο από τους πιο πολυσύχναστους εμπορευματικούς διαδρόμους της χώρας κατά μήκος του I-5. Οι τοποθεσίες θα διαθέτουν 90 γρήγορους φορτιστές για επιβατικά οχήματα, 85 γρήγορους φορτιστές για μεσαίου έως βαρέως τύπου EV και 17 μεγάλους φορτιστές. Οι τοποθεσίες θα ενισχύσουν επίσης τη σταθερότητα του δικτύου με 63 στρέμματα ηλιακών συλλεκτών και ηλεκτρικά συστήματα αποθήκευσης σε μπαταρίες.

Περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στο Συμβούλιο Κυβερνήσεων του Βόρειου Κεντρικού Τέξας για την κατασκευή έως και πέντε σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου για φορτηγά μεσαίου και βαρέως τύπου στο Ντάλας-Φορτ Γουόρθ, στο Χιούστον, στο Όστιν και στο Σαν Αντόνιο. Το έργο θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός «διαδρόμου τροφοδοσίας υδρογόνου» από τη νότια Καλιφόρνια στο Τέξας.

Άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στο Maryland Clean Energy Center για την κατασκευή 87 σταθμών φόρτισης EV σε αστικές, προαστιακές και κοινότητες χαμηλού και μέτριου εισοδήματος σε όλη την πολιτεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ