Η Apple θα αφαιρέσει τη λειτουργία οξυγόνου αίματος από τα τελευταία της Apple Watch, μια κίνηση που θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να εισάγει και να πουλά τις συσκευές στις ΗΠΑ καθώς συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη με τη Masimo για την χρήση συγκεκριμένων τεχνολογιών.

Οι τροποποιημένες εκδόσεις των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη, ανέφερε η Apple σε ανακοίνωσή της. Και οι δύο συσκευές παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο.

Η διαμάχη που θα μπορούσε να θέσει εκτός αγοράς τα ρολόγια της Apple

Όταν ένας χρήστης πατήσει το εικονίδιο οξυγόνου αίματος σε ένα τροποποιημένο ρολόι, η οθόνη θα εμφανίσει μια ειδοποίηση που κατευθύνει το άτομο σε μια εξήγηση στον ιστότοπο της Apple, αναφέρει η εταιρεία.

Για μήνες, η Apple έχει εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη περί θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας με τη Masimo, μια εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών. Τον Οκτώβριο, η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) διαπίστωσε ότι οι αισθητήρες ρολογιών της Apple για το οξυγόνο του αίματος είχαν παραβιάσει τις πατέντες της Masimo.

Τα επηρεαζόμενα μοντέλα έξυπνων ρολογιών απαγορεύτηκαν για λίγο τον Δεκέμβριο προτού η Apple λάβει προσωρινή αναστολή. Ωστόσο την Τετάρτη, εφετείο προχώρησε σε άρση της εντολής που είχε εμποδίσει την απαγόρευση να τεθεί σε ισχύ. Το δικαστήριο δεν ακύρωσε την απόφαση της ITC, η οποία βρίσκεται υπό έφεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ασυνήθιστο για την Apple να αφαιρεί λειτουργίες από προϊόντα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει. Η απουσία του αισθητήρα οξυγόνου αίματος θα μπορούσε να κάνει τη συσκευή λιγότερο ελκυστική για ορισμένους καταναλωτές, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές.

«Εκκρεμεί η έφεση, η Apple λαμβάνει μέτρα για να συμμορφωθεί με την απόφαση, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο Apple Watch με περιορισμένη διακοπή», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο CNBC. «Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν την εισαγωγή μιας έκδοσης του Apple Watch Series 9 και του Apple Watch Ultra 2 στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς τη δυνατότητα υπολογισμού του οξυγόνου στο αίμα. Δεν υπάρχει κανένας αντίκτυπος στις μονάδες Apple Watch που έχουν αγοραστεί προηγουμένως και περιλαμβάνουν τη σχετική λειτουργία».

Η Apple δηλώνει ότι ελπίζει ότι το εφετείο θα ακυρώσει τελικά την απόφαση, επιτρέποντας στα μη τροποποιημένα ρολόγια να επιστρέψουν στα ράφια των καταστημάτων, αλλά αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο.

Για το 2023, η Apple ανακοίνωσε 39,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις φορητών συσκευών wearables, συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης