Ο Κένεθ Φρέιζερ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Merck & Co., και ο συν-διευθύνων σύμβουλος της KKR & Co. Τζόσεφ Μπάε, εξελέγησαν την Κυριακή από το Harvard Corp. με τη συγκατάθεση του συμβουλίου εποπτών, σύμφωνα με δήλωση του προσωρινού προέδρου του πανεπιστημίο Άλαν Μ. Γκάρμπερ.

«Μοιράζονται μια δέσμευση για την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ένταξη και την επιδίωξη της αριστείας στην αποστολή διδασκαλίας και έρευνας του Χάρβαρντ», δήλωσε στο Bloomberg ο Γκάρμπερ, ο οποίος αντικατέστησε την Κλοντίν Γκέι τον περασμένο μήνα.

Χάρβαρντ: Ο Μασκ θέλει να διακοπεί η χρηματοδότηση στο πανεπιστήμιο

Ο Φρέιζερ θα γίνει μέλος του Κολλεγίου του Χάρβαρντ [σ.σ. το τμήμα προπτυχιακών σπουδών] στις 7 Φεβρουαρίου, καλύπτοντας μια κενή θέση που άφησε ο δισεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ρουμπενστάιν τον Ιούνιο του 2023. Ο Μπάε θα γίνει μέλος την 1η Ιουλίου, όταν ο Πολ Φίνεγκαν, πρόεδρος της Madison Dearborn Partners, αποχωρήσει μετά από 12 χρόνια στο συμβούλιο του ιδρύματος.

Από τις 7 Οκτωβρίου, το παλαιότερο και πλουσιότερο σχολείο στις ΗΠΑ έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη, γνώρισε μια εξέγερση χορηγών που δεν δείχνει σημάδια ύφεσης και συνεχίζει να αντιμετωπίζει έρευνες σε δύο επιτροπές του Κογκρέσου καθώς και νομοσχέδια στην πολιτεία της Μασαχουσέτης που θα φορολογούσε την προικοδότηση 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γκέι, η πρώτη μαύρη πρόεδρος του πανεπιστημίου, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από κατηγορίες για λογοκλοπή και στον απόηχο της ευρέως κατακρινόμενης απάντησής της σε ακρόαση στο Κογκρέσο, όταν η ίδια και οι ομόλογοί της από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης έδωσαν λιτές νομικές απαντήσεις στην ερώτηση αν η έκκληση για γενοκτονία των Εβραίων είναι αντίθετη με τη σχολική πολιτική.

Οι δωρητές αποχωρούν

Οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Μπιλ Άκμαν, έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους στην υποστήριξη του Χάρβαρντ για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τις προσπάθειες συμπερίληψης.

Ο Άκμαν, ο οποίος ζήτησε να παραιτηθεί η ανώτερη συνεργάτιδα του Χάρβαρντ, Πένι Πρίτζκερ, προσπάθησε ανεπιτυχώς να προωθήσει μια λίστα υποψηφίων στο εποπτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετές ψήφους για να μπουν στο ψηφοδέλτιο.

Ο Κεν Γκρίφιν, ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές του Χάρβαρντ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα δίνει πλέον χρήματα στο σχολείο αν δεν δει θεμελιώδεις αλλαγές. Μεταξύ άλλων είπε: «πού πάει η εκπαίδευση σε ελίτ σχολεία στην Αμερική;», αμφισβητώντας εάν το Χάρβαρντ μπορεί να επανέλθει στη πρότερη πορεία του. «Ή θα συνεχίσουν να χάνονται στην έρημο των μικροεπιθέσεων και μιας ατζέντας DEI [πολυπολιτισμικότητα, ισότητα, διαφορετικότητα] που φαίνεται να μην έχει πραγματικό τελικό στόχο».

Ο Φρέζιερ και ένα άλλο μέλος του Harvard Corporation, Kο Κεν Σενόλτ, πρώην επικεφαλής της American Express, εργάζονται και οι δύο τώρα για την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων General Catalyst.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, ο Φρέζιερ διακηρύσσει τη δέσμευσή του για κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ένταξη. Επίσης, συνίδρυσε την OneTen, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες για να βοηθήσει ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθους μαύρους Αμερικανούς.

Ο Μπάε, ο οποίος αποφοίτησε από το Χάρβαρντ, εντάχθηκε στην KKR το 1996 και ανέβηκε στις βαθμίδες μέχρι να γίνει συνδιευθύνων σύμβουλος το 2021. Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Αμερικανοασιατικού Ιδρύματος και συνηγήθηκε μιας ομάδας που έδωσε 45 εκατομμύρια δολάρια στη Σχολή Τεχνών και Επιστημών του Χάρβαρντ  για την επέκταση των ασιατικών αμερικανικών σπουδών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή