Εντείνεται η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου του βρετανικού στρατού, μια πυραυλική επίθεση από τους Χούθι, κατέστρεψε ένα πλοίο με σημαία Μπελίζ που ταξίδευε μέσω του στενού Μπαμπ ελ-Μαντέμπ που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν και ανάγκασε το πλήρωμα να εγκαταλείψει το πλοίο.

Το πλοίο ανέφερε ότι υπέστη ζημιές μετά από «έκρηξη σε κοντινή απόσταση από το σκάφος και «οι στρατιωτικές αρχές αναφέρουν ότι το πλήρωμα έχει εγκαταλείψει το σκάφος», ανέφερε το UKMTO.

Ερυθρά Θάλασσα: Οι πύραυλοι των Χούθι έπληξαν τον… Πειραιά

Ο στρατηγός των Χούθι, Yahya Saree από την πλευρά του εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέλαβε την επίθεση, λέγοντας ότι το σκάφος ενδεχομένως κινδυνεύει «τώρα να βυθιστεί».

«Το πλοίο υπέστη καταστροφικές ζημιές και ακινητοποιήθηκε πλήρως», είπε ο Saree. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιωθήκαμε ότι το πλήρωμα του πλοίου εξήλθε με ασφάλεια».

Η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Ambrey ανέφερε ότι το φορτηγό πλοίο με νηολόγηση στη Βρετανία, που λειτουργεί από τον Λίβανο, ήταν καθ’ οδόν προς τη Βουλγαρία μετά την αναχώρησή του από το Khorfakkan στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων από το MarineTraffic.com που αναλύθηκαν από το Associated Press προσδιόρισαν το σκάφος που επλήγη, ως το Rubymar.

Ο Ambrey περιέγραψε το πλοίο ως μερικώς φορτωμένο, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές τι μετέφερε. Το πλοίο είχε απενεργοποιήσει το Automatic Identification System tracker του ενώ βρισκόταν στον Περσικό Κόλπο στις αρχές αυτού του μήνα.

Σε μια ξεχωριστή επίθεση, ο Saree ισχυρίστηκε επίσης ότι οι δυνάμεις των Χούθι κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 κοντά στο λιμάνι της πόλης Hodeida της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία