Επιλεκτικές τοποθετήσεις και αρκετή επιφυλακτικότητα εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συνεχίζει τις κινήσεις εδραίωσης στα τρέχοντα επίπεδα, αναμένοντας μια κρίσιμη εβδομάδα διαφοροποίησης των συναλλαγών, στη σκιά κρίσιμων γεγονότων.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εξισορρόπησε στη σκιά ιστορικών εξελίξεων

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 1.426,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.456,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,36% στις 1.235,16 μονάδες.

Ευκαιρίες διαφοροποίησης

Η εβδομάδα ανοίγει σήμερα με την αγορά να περιμένει ένα σετ εταιρικών αποτελεσμάτων που θα μπορούσε να τις δώσει αφορμές διαφοροποίησης. Είναι, μάλιστα, ευκταίο να μπορούν τα χαρτοφυλάκια να κινούνται προς άγραν καλύτερων αποδόσεων αλλά και κατοχύρωσης των μέχρι τώρα κερδών, τροφοδοτώντας είτε μια κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα είτε μια επιβεβαίωση των τρεχόντων.

Η αντίσταση παραμένει στις 1.442 μονάδες, μια ζώνη με χαμηλό βαθμό αξιοπιστίας ως προς τις ιδιότητες της ενώ η στήριξη πλέον έχει μετατοπιστεί στην περιοχή των πρόσφατων χαμηλών πέριξ των 1400 μονάδων. Όσο όμως κρατά τη στήριξη, η οποία απειλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, το σενάριο μιας μεγαλύτερης διόρθωσης παραμένει με χαμηλές πιθανότητες.

Την ίδια ώρα, η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να «σηκώσει συναλλακτική σκόνη», αφού την Παρασκευή το μεσημέρι θα κλείσουν οι σειρές παραγώγων επί δεικτών και μετοχών με τον ΓΔ να τρέχει με κέρδη πάνω από 10% για το 2024, το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις του FTSE-Russel ενώ αργά το βράδυ η Moody’s θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο. Η Moody’s είναι ο μοναδικός οίκος αξιολόγησης που τοποθετεί την Ελλάδα χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό ώρα, ΕΛΧΑ και Motor Oil βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλητών, με απώλειες 1,2% έκαστη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Jumbo, Cenergy, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τιτάν, Βιοχάλκο, Alpha Bank, ΟΤΕ, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή.

Από την άλλη, θετικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Quest, Coca Cola, Aegean, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Autohellas, με την Εθνική να είναι στο +1,48%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών