Η κινεζική εταιρεία smartphone Xiaomi  ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κυκλοφορήσει επίσημα το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο στις 28 Μαρτίου.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, SU7, «θα παραδοθεί αμέσως μόλις κυκλοφορήσει», σύμφωνα με τη μετάφραση του CNBC της ανάρτησης που είναι γραμμένη στα κινέζικα.

Ήρθε η ώρα για το «φθηνό EV» της Tesla – Πόσο θα κοστίζει

Η ανάρτηση ανέφερε ότι η εταιρεία ανοίγει τη λίστα αναμονής για 59 καταστήματα σε 29 πόλεις της Κίνας.

Η Xiaomi αποκάλυψε τα εξωτερικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά του οχήματος στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά δεν κοινοποίησε τιμή ή συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης.

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος της Xiaomi, Weibing Lu είπε στο CNBC ότι η εταιρεία στόχευε στην κατηγορία premium με το αυτοκίνητο και ανέφερε ότι οι παραδόσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο.

Η εταιρεία αποκάλυψε το αυτοκίνητο σε διεθνές κοινό για πρώτη φορά στο Mobile World Congress Barcelona. Σύμφωνα πάντως με τον Lu, πιθανότατα θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα δύο ή τρία χρόνια πριν η Xiaomi ξεκινήσει να πουλά το όχημα στο εξωτερικό.

Τα σχέδια για το SU7

Στα τέλη του 2023 η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα και επιπλέον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γίνει μία από τις πέντε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Το αυτοκίνητο τύπου σεντάν, που ονομάζεται SU7, είναι ένα μοντέλο που αναμένεται να αξιοποιήσει στο έπακρο το κοινόχρηστο λειτουργικό του σύστημα με τα δημοφιλή τηλέφωνα της εταιρείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, το αυτοκίνητο της Xiaomi κάνει το ντεμπούτο του σε μια εποχή που η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο παλεύει με την υπερπληθώρα διαθέσιμων μοντέλων και την επιβράδυνση της ζήτησης που έχουν πυροδοτήσει έναν τρομακτικό πόλεμο τιμών.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Xiaomi, Lei Jun, να περιγράψει τις μεγάλες φιλοδοξίες που περιλαμβάνουν την κατασκευή «ένα ονειρεμένο αυτοκίνητο συγκρίσιμο με την Porsche και την Tesla».

«Δουλεύοντας σκληρά τα επόμενα 15 έως 20 χρόνια, θα γίνουμε μία από τις 5 κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, προσπαθώντας να ανυψώσουμε τη συνολική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας», δήλωσε ο Lei κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green