Δεκαεπτά νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν το προφίλ και την δράση τους στην εκδήλωση Start Up! Europe Week Kozani, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την ΑΝ.ΚΟ. Δυτικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Κοζάνης στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου στην Κοζάνη.

Οι 11 από τις 17 νεοφυείς επιχειρήσεις λειτουργούν ως τεχνοβλαστοί (spin-off) εντός του πανεπιστημίου κι οι υπόλοιπες στην περιφέρεια.

UniStudents: Όλος ο κόσμος του φοιτητή σε μία εφαρμογή

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  Θεόδωρος Θεοδουλίδης, τόνισε ότι  το Πανεπιστήμιο, «έχει υποστηρίξει δυναμικά την ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» και υπενθύμισε ότι «τέσσερα χρόνια πριν, δραστηριοποιούταν μόνο μία εταιρία- τεχνοβλαστός και σήμερα παράγουν έργο 17 εταιρίες».

Ανάφερε ακόμη ότι το πανεπιστήμιο συντονίζει «τον Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας – SYNERGiNN EDIH» που υποστηρίζει τους οργανισμούς και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα καθώς και τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις ψηφιακές προκλήσεις και συμμετέχει «στον Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας για την «Ευφυή Υγεία: Ιατρική Ακριβείας και Καινοτόμες Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Υγείας» .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εβδομάδας ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας Start Up Europe Week,  υποστηρίχθηκε από  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαϊκές  πόλεις.

Οι Εκπρόσωποι των 17 start up εταιριών της Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασαν το προφίλ τους και το έργο τους μέχρι σήμερα είναι οι:

MetaMind Innovations Ι.Κ.Ε. (Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης)

SURE Α.Ε. (Όλγα Μαρκογιαννάκη)

RED Consulting (Ιωάννης Μπακούρος)

ACTIVECODE (Γεώργιος Κοκκώνης)

OMEGA INNOVATIONS (Στέλιος Κραουνάκης)

INSYS Ι.Κ.Ε. (Άγγελος Μιχάλας, Ιωάννης Βαρδάκας, Δημήτριος Βέργαδος, Σπυρίδων Νικολάου)

COMPONOUS (Κοσμάς και Νικόλαος Τιριακίδης)

KEYVOTO (Γιώργος Παπαδημητρίου)

Ι3S Labs (Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης)

INNOVATION BEE (Χρήστος Ρουμελιώτης, Βασίλης Μπαλάφας)

Proud Farm (Νίκος Κολτσίδας)

Pimenas (Νίκος Κολτσίδας)

Clean Energy (Νίκος Μαργαρίτης)

REDI ENGINNERING SOLUTIONS (Σωτηρία Στεφανίδου)

Gnosis Assessment Hellas SA (Γιώργος Δόκος)

SUSTENERGO (Βιβή Γκιούρκα)

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι του Α και Β βαθμού Αυτοδιοίκησης καθώς και μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia