Μετά την τριπλή συμφιλιωτική χειραψία στο Βερολίνο με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ- αλλά και με το θέμα της αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία να αποσιωπάται- ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επανέφερε τα σχετικά σενάρια.
Παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Γάλου προέδρου έγιναν στο αεροπλάνο της επιστροφής, μετά την αναχώρηση Μακρόν από το Βερολίνο, δημοσιεύτηκαν μόλις σήμερα στη μεγάλη λαϊκή εφημερίδα Le Parisien.
Η ιδέα του Μακρόν, η αντίδραση Σολτς και οι πύραυλοι taurus
Όπως αποκαλύπτει η Deutsche Welle, φαίνεται πως ο Γάλλος πρόεδρος δεν κρατήθηκε και, εν ώρα πτήσης, διάλεξε τον δημοσιογράφο της Le Parisien για να επαναβεβαιώσει τις θέσεις του: Ότι «σε δεδομένη στιγμή» μπορεί να θεωρηθούν απαραίτητες οι χερσαίες επιχειρήσεις από τη Δύση στην Ουκρανία, κάτι που ο ίδιος προσωπικά απεύχεται. «Ίσως κάποια στιγμή», δήλωσε, «αν και δεν το θέλω και δεν θα πάρω την πρωτοβουλία, θα χρειαστεί να γίνουν επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες και αν είναι αυτές, για την αντιμετώπιση των ρωσικών δυνάμεων».
«Να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια»
«Η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε» ανέφερε ο Μακρόν, για να συμπληρώσει: «Είναι χρέος μας να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια. Δεν πρέπει να μας πιάσουν φόβοι, δεν έχουμε απέναντί μας μία μεγάλη δύναμη, η Ρωσία είναι μέτριου μεγέθους δύναμη. Με πυρηνικό οπλοστάσιο βέβαια, αλλά με ένα Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), πολύ χαμηλότερο από αυτό των Ευρωπαίων».
Αποκλείοντας κάθε διαφωνία με τον Γερμανό καγκελάριο, ο Εμανουέλ Μακρόν εξήγησε: «Θέλησα να έλθω γρήγορα στη Γερμανία για να μην επικρατήσει ένα κλίμα αρνητικό, ότι υπάρχουν στρατηγικές αποκλίσεις, δεν ισχύει αυτό. Έχουμε μια πολύ μεγάλη σύμπτωση απόψεων για τους στόχους και την κατάσταση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μεταφράζονται όλα αυτά είναι διαφορετικός».
Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέχεια της κυριακάτικης συνέντευξής του, «η Γερμανία έχει μια στρατηγική κουλτούρα μεγάλης σύνεσης, μη επέμβασης και κρατά αποστάσεις από την πυρηνική ενέργεια. Πρόκειται για ένα μοντέλο διαφορετικό από αυτό της Γαλλίας, που έχει πυρηνικά όπλα και έχει διατηρήσει και ενισχύσει έναν επαγγελματικό στρατό».
Latest News
Συρία: Αυτό είναι το προσχέδιο της G7 για την επόμενη ημέρα – Ο ρόλος του Κατάρ
Την ίδια ώρα που οι G7 εξετάζουν αν θα έχουν σχέση με τη νέα κυβέρνηση στη Συρία, το Ισραήλ βομβαρδίζει σε συριακά εδάφη
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο Μιχάλης Αργυρού νέος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού
Ποιος είναι ο νέος προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου στη θέση του Αλέξη Πατέλη
Η Γαλλία αναζητά πρωθυπουργό - Οι ασκήσεις επί χάρτου του Μακρόν
Εκπνέει η προθεσμία για την κατάρτιση του νέο προϋπολογισμού στη Γαλλία - Μπαράζ συναντήσεων από τον Γάλλο πρόεδρο
Τζόρτζ Τσούνης: Φεύγω από την θέση, όχι όμως και από την Ελλάδα
Ο Τζορτζ Τσούνης δήλωσε ότι τα χρόνια της θητείας του ως πρέσβης στην Ελλάδα ήταν «τα καλύτερα τρία χρόνια στη ζωή μου»
Εξίσωση με πολλές μεταβλητές το μέλλον της Συρίας
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον της Συρίας που βρίσκεται όπως παραδέχονται διπλωμάτες αντιμέτωπη με το χάος
Τραμπ: «Πρέπει να φύγουν όλοι οι παράνομοι μετανάστες»
Θα υλοποιήσει πράγματι ο Ντόναλντ Τραμπ όλα όσα είχε διακηρύξει στον προεκλογικό αγώνα; Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Συρία: Σε θέση «πρωτοφανούς αδυναμίας» η Τεχεράνη
«Ο Άξονας της Αντίστασης, όπως τον ξέραμε, δεν υπάρχει πια»
Παραιτήθηκε από σύμβουλος του πρωθυπουργού ο Αλέξης Πατέλης
Τι αναφέρει ο κ. Πατέλης στην ανάρτησή του - Πότε θα ανακοινωθεί ο νέος επικεφαλής
Η Ελλάδα ανταγωνίζεται ισάξια την Ισπανία στα τουριστικά έσοδα [γράφημα]
Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ στην Ελλάδα περίπου το 1/3 του εισερχόμενου τουρισμού για το 2019 και σχεδόν το 1/4 του 2022 και του 2023 είναι οδικές αφίξεις