Αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν οι σημαντικότερες αγορές που τροφοδοτούν με επισκέπτες την Ελλάδα κάθε χρόνο. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις από τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και τις έρευνες που διεξάγουν οι κατά τόπους τουριστικοί οργανισμοί δείχνουν αν μη τι άλλο ότι οι τουριστικές αφίξεις το 2024 στην Ελλάδα δεν θα είναι χαμηλότερες από το 2023, χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό.

Χωρίς να ληφθούν υπόψη τυχόν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επηρεάσουν στην τουριστική κανονικότητα, Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Αεροδρόμια: «Απογειώνονται» τον Φεβρουάριο – Κερδισμένοι και χαμένοι [πίνακες]

Τα στοιχεία

Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece το πρόσημο ήταν θετικό τον Φεβρουάριο και για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, με εκείνα στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στη Ρόδο να καταγράφουν τις υψηλότερες επιδόσεις σε απόλυτους αριθμούς.

Η διεθνής κίνηση σημείωσε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο 11,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, ενώ η κίνηση εσωτερικού κατέγραψε άνοδο 10,3%, πάντα σε σχέση με το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Ως προς τις χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών, Γερμανία, Κύπρος, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία συνέθεσαν την πρώτη πεντάδα.

Οι τουρίστες

Διψήφια άνοδο τόσο ως προς τις τουριστικές ροές, όσο και ως προς τα έσοδα κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός το 2023, θέτοντας γερά θεμέλια για συνέχιση της ανοδικής πορείας και το 2024.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, συνολικά 32.735.200 ξένοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν τη χώρα μας το περασμένο έτος, εκτινάσσοντας τα τουριστικά έσοδα στα 20,46 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 9,5% και διαμορφώθηκε σε 4,764 εκατ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 4,2% και διαμορφώθηκε σε 1,831 εκατ. τουρίστες. Σε ό,τι αφορά τις χώρες εκτός της Ε.Ε., η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 2,4% και διαμορφώθηκε σε 4,592 εκατ. ταξιδιώτες, καθώς και αυτή από τις ΗΠΑ, που αυξήθηκε κατά 29,2% σε 1,406 εκατ. ταξιδιώτες. Στον αντίποδα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 1% (35,7 χιλ. ταξιδιώτες).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες