Μπορεί η Tesla να είναι το πιο γνωστό όνομα ανάμεσα στους μεγαλύτερους εταιρικούς αγοραστές bitcoin στον κόσμο, αλλά αρκετές άλλες εταιρείες έχουν συγκεντρώσει πολύ περισσότερα bitcoin – οδηγώντας τις τιμές των μετοχών τους σε ένα ράλι αξίας την περσινή χρονιά.

Ταυτόχρονα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εταιρειών εντοπίζεται στη Βόρεια Αμερική, με εξαίρεση τη Nexon, μια εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιώνμ η οποία εδρεύει στην Ιαπωνία.

Tesla: Η αύξηση τιμών σε Ευρώπη και ΗΠΑ «ανέβασε» την μετοχή

Το ακόλουθο γραφικό, μέσω του Marcus Lu του Visual Capitalist, δείχνει τις εταιρείες που κατέχουν τα περισσότερα bitcoin, με βάση δεδομένα από το CoinGecko.

Η MicroStrategy στην κορυφή

Η εταιρεία που έχει στην κατοχή της τα περισσότερα bitcoin στον κόσμο είναι η MicroStrategy, η οποία κατέχει 174.530 bitcoin αξίας περίπου 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (στις 22 Φεβρουαρίου 2024).

Με έδρα τη Βιρτζίνια, η εταιρεία λογισμικού νοημοσύνης ξεκίνησε για πρώτη φορά να αγοράζει bitcoin το 2020 και έκτοτε αύξησε τα αποθέματά της για να φτάσει στο σημείο να κατέχει περίπου 10 φορές περισσότερα bitcoin από την αμέσως επόμενη εταιρεία που επενδύσει στο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα. Οι μετοχές της MicroStrategy εκτινάχθηκαν πάνω από 350% το 2023 χάρη στην κλίμακα των bitcoin που διαθέτει.

Δείτε ποιος κατέχει τα περισσότερα bitcoin παγκοσμίως σε δημόσιες εταιρείες από τις 22 Φεβρουαρίου 2024:

Η Tesla είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κάτοχος στη λίστα, με αποθέματα bitcoin αξίας 546,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει τα κέρδη της εταιρείας. Χρησιμοποίησε επίσης το κρυπτονόμισμα για να παράσχει ρευστότητα σε πελάτες που μπορούσαν να αγοράσουν τα προϊόντα της με αυτό. Ωστόσο, το επόμενο έτος, η εταιρεία πούλησε ένα μεγάλο μερίδιο των bitcoin που κατείχε, με μεγάλη απώλεια κατά τη διάρκεια της καθίζησης της αξίας του κρυπτονομίσματος.

Δύο καναδικές εταιρείες, η Hut 8 και η Hive Blockchain, είναι κορυφαίοι κάτοχοι bitcoin. Αυτές οι εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων έχουν δει τις μετοχές τους να αυξάνονται πάνω από 191% και 144%, αντίστοιχα.

Με ακόμη ισχυρότερες αποδόσεις, η εταιρεία εξόρυξης bitcoin CleanSpark είδε τις μετοχές της να εκτινάσσονται πάνω από 425% το 2023. Φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για αγορά τεσσάρων νέων εγκαταστάσεων για την εξόρυξη bitcoin. Τρία από αυτά βρίσκονται στο Μισισιπή και αγοράστηκαν για συνολικά 19,8 εκατομμύρια δολάρια.

Καθώς το bitcoin ανεβαίνει σε όλο και υψηλότερα επίπεδα σπάζοντας το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ, το εταιρικό ενδιαφέρον για το bitcoin μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται παράλληλα με ένα ευρύτερο φάσμα αγοραστών. Τα πρόσφατα ρυθμιζόμενα ETFs spot bitcoin έχουν επίσης τροφοδοτήσει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση του bitcoin να φτάσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά από το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto