Το τελευταίο βήμα για την χρηματοδότηση του πολυτελούς ξενοδοχείου της Six Senses στο Πόρτο Χέλι έγινε με την συμφωνία της CBE Capital, με την Τράπεζα Πειραιώς για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης του ξενοδοχείου, με ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 95 εκατ. ευρώ (102 εκατ. δολ).

Η επωνυμία Six Senses ανήκει στη διεθνή αλυσίδα Intercontinental Hotels Group και το ξενοδοχείο «Six Senses Porto Heli», είναι το ένα από τα δυο ξενοδοχεία που σχεδιάζει στη χώρα μας η πολυτελής αλυσίδα.

Τα πολυτιμότερα ξενοδοχεία της Ευρώπης είναι στην Αθήνα – Έρευνα της HVS [πίνακας]

Το ξενοδοχείο, θα διαθέτει 60 ξενοδοχειακές σουίτες και 12 επώνυμες κατοικίες και τα εγκαίνια του αναμένονται για το 2026. Δύο ιδιωτικές μαρίνες αποτελούν επίσης μέρος του επενδυτικού σχεδίου.

Η CBE δήλωσε ότι τα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του Six Senses Porto Heli αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ, «το οποίο ήδη διευρύνεται με την αγορά πρόσθετων παρακείμενων εκτάσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η CBE δήλωσε ότι όλη η χρηματοδότηση έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Την επένδυση στο Πόρτο Χέλι θα αναπτύξουν, σύμφωνα με την αλυσίδα Six Senses, η CBE Capital με έδρα το Λονδίνο, μια κοινοπραξία της Golden Land Goutos, της Taconic Capital Advisors με έδρα τη Νέα Υόρκη και της Cedar Capital Partners με έδρα το Λονδίνο.

Ο Geza Toth-Feher, διευθύνων σύμβουλος της CBE, δήλωσε ότι η εν λόγω συμφωνία δείχνει ότι οι συναλλαγές υψηλής ποιότητας, παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, μπορούν ακόμη να χρηματοδοτηθούν.

H Six Senses, με έδρα στη Μπανγκόκ, ανήκει στο όμιλο Intercontinental Hotels Group Hotels & Resorts, αποτελεί κορυφαίο brand πολυτελών resorts φιλοξενίας και ευεξίας παγκοσμίως. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 23 πολυτελή resorts & spas σε 18 χώρες, ενώ 39 έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι η Six Senses αναπτύσει μία ακόμη μονάδα στη χώρα μας σε συνεργασία με την Grivalia Hospitality το “Six Senses Megalonisos” που θα αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της Μεγαλονήσου, μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος των Πεταλιών, κοντά στην Αττική. Το ύψος της επένδυσης στους Πεταλιούς υπολογίζεται άνω των 280 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η κατασκευή 75 υπερ-πολυτελών βιλών και 20 branded κατοικιών, εστιατορίων, χώρων ευεξίας και εκγύμνασης και ενός beach club.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός