❚❚
FTSE [Large Cap] 0 0 0 FTSEA [Δείκτης Αγοράς] 0 0 0 FTSEM [Mid Cap] 0 0 0 HELMSI [Mid & Small Cap] 0 0 0 ΔΤΡ [Τράπεζες] 0 0 0 ΒΟΣΥΣ [VOSYS.ATH] 0 0 0 ΜΙΝ [MIN.ATH] 0 0 0 CENER [CENER.ATH] 0 0 0 DIMAND [DIMAND.ATH] 0 0 0 ΕΥΔΑΠ [EYDAP.ATH] 0 0 0 ΥΑΛΚΟ [YALCO.ATH] 0 0 0 ΙΑΤΡ [IATR.ATH] 0 0 0 ΕΝΤΕΡ [ENTER.ATH] 0 0 0 ΒΙΟΚΑ [BIOKA.ATH] 0 0 0 ΙΝΤΕΤ [INTET.ATH] 0 0 0 ΠΡΔ [PRD.ATH] 0 0 0 ΚΛΜ [KLM.ATH] 0 0 0 ΠΕΤΡΟ [PETRO.ATH] 0 0 0 ΣΑΤΟΚ [SATOK.ATH] 0 0 0 ΜΥΤΙΛ [MYTIL.ATH] 0 0 0 ΣΑΡ [SAR.ATH] 0 0 0 ΚΥΡΙΟ [KYRI.ATH] 0 0 0 ΔΑΙΟΣ [DAIOS.ATH] 0 0 0 ΛΙΒΑΝ [LIVAN.ATH] 0 0 0 ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ [TRESTATES.ATH] 0 0 0 ΧΑΙΔΕ [HAIDE.ATH] 0 0 0 ΚΕΠΕΝ [KEPEN.ATH] 0 0 0 ΛΕΒΠ [LEBEP.ATH] 0 0 0 ΓΕΚΤΕΡΝΑ [GEKTERNA.ATH] 0 0 0 ΔΕΗ [PPC.ATH] 0 0 0 ΑΣΚΟ [ASCO.ATH] 0 0 0 ΦΙΕΡ [FIER.ATH] 0 0 0 ΦΡΙΓΟ [FRIGO.ATH] 0 0 0 ΜΟΥΖΚ [MOYZK.ATH] 0 0 0 ΚΟΥΑΛ [QUAL.ATH] 0 0 0 ΛΟΓΟΣ [LOGISMOS.ATH] 0 0 0 ΜΟΗ [MOH.ATH] 0 0 0 ΟΛΥΜΠ [OLYMP.ATH] 0 0 0 ΚΟΡΔΕ [KORDE.ATH] 0 0 0 ΜΕΡΚΟ [MERKO.ATH] 0 0 0 ΠΡΟΦ [PROF.ATH] 0 0 0 ΕΧΑΕ [EXAE.ATH] 0 0 0 ΝΑΥΠ [NAYP.ATH] 0 0 0 ΙΚΤΙΝ [IKTIN.ATH] 0 0 0 ΕΛΙΝ [ELIN.ATH] 0 0 0 ΒΑΡΝΗ [VARNH.ATH] 0 0 0 ΕΛΤΟΝ [ELTON.ATH] 0 0 0 ΛΑΜΔΑ [LAMDA.ATH] 0 0 0 ΕΤΕ [ETE.ATH] 0 0 0 ΜΟΤΟ [MOTO.ATH] 0 0 0 ΚΑΜΠ [KAMP.ATH] 0 0 0 ΒΙΟΤ [BIOT.ATH] 0 0 0 ΜΛΣ [MLS.ATH] 0 0 0 ΙΛΥΔΑ [ILYDA.ATH] 0 0 0 ΛΕΒΚ [LEBEK.ATH] 0 0 0 ΑΤΕΚ [ATEK.ATH] 0 0 0 ΟΤΕ [HTO.ATH] 0 0 0 ΜΟΝΤΑ [MODA.ATH] 0 0 0 ΑΤΤΙΚΑ [ATTICA.ATH] 0 0 0 ΜΕΒΑ [MEVA.ATH] 0 0 0 ΟΡΙΛΙΝΑ [ORILINA.ATH] 0 0 0 ΣΠΕΙΣ [SPACE.ATH] 0 0 0 ΚΤΗΛΑ [KTILA.ATH] 0 0 0 ΠΡΕΜΙΑ [PREMIA.ATH] 0 0 0 ΑΛΦΑ [ALPHA.ATH] 0 0 0 ΕΛΧΑ [ELHA.ATH] 0 0 0 ΕΕΕ [EEE.ATH] 0 0 0 ΟΛΘ [OLTH.ATH] 0 0 0 ΑΤΤ [TATT.ATH] 0 0 0 ΙΝΤΕΡΚΟ [INTERCO.ATH] 0 0 0 ΕΛΛ [TELL.ATH] 0 0 0 ΒΙΟΣΚ [BIOSK.ATH] 0 0 0 ΔΡΟΜΕ [DROME.ATH] 0 0 0 ΠΕΙΡ [TPEIR.ATH] 0 0 0
Επικαιρότητα

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ακρίβεια – Πώς τα 50 ευρώ έγιναν 37

Η σκληρή πραγματικότητα των νοικοκυριών – Τι τρόφιμα αγοράζαμε με ένα πενηντάρικο το 2022 και τι αγοράζουμε σήμερα

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Ακρίβεια – Πώς τα 50 ευρώ έγιναν 37

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί

ΤΟ ΒΗΜΑ: Μετά τις κάλπες γράφει ο Ι. Κ. Πρετεντέρης

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Τι τρόφιμα αγοράζαμε με ένα πενηντάρικο το 2022 και τι σήμερα – Πώς τα 50 ευρώ έγιναν 37

Σκληρή εξακολουθεί να είναι η πραγματικότητα για τα οικονομικά των νοικοκυριών, παρά τα μέτρα και τις καμπάνιες, στόχος των οποίων είναι ο περιορισμός της ακρίβειας. Οπως προκύπτει από τη σύγκριση των τιμών, ένα καλάθι με 19 βασικά προϊόντα διατροφής το οποίο κόστιζε 50,11 ευρώ την 1η Μαρτίου του 2022, σήμερα κοστίζει 63,42 ευρώ, δηλαδή 26,5% ακριβότερα. Με άλλα λόγια, το 50ευρο που κάποτε πρόσφερε σιγουριά, κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 37 και 39 ευρώ, αναλόγως του υπολογισμού, ως προς την αξία των προϊόντων που μπορεί κανείς να αγοράσει. Ποια είναι τα εγχώρια χαρακτηριστικά της ακρίβειας.

Το Μετσόβιο επιστρέφει στην εποχή του φωτός

Ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Χατζηγεωργίου μιλάει στο ΒΗΜΑgazino για την προσπάθεια να ξαναβρεί το ιστορικό κτίριο της Πατησίων τη χαμένη του λάμψη και μεγαλοπρέπεια. Οι νέοι φωτισμοί στις εγκαταστάσεις μαρτυρούν πως ο στόχος αυτός είναι απολύτως εφικτός. Οπως και η μετατροπή τους σε μουσειακό χώρο που θα μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες.

Τέμπη


Πέντε νέα καυτά κενά, ένα πρωτόκολλο-σοκ…και η παραδοχή του Πρωθυπουργού για τη μονταρισμένη συνομιλία που αποκάλυψε το «Β»

Νέα μελέτη

Οι περιβαλλοντικές απειλές από τη Μακεδονία έως την Κρήτη

Ομάδα του ΕΚΠΑ υπολόγισε πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για πυρκαγιές, καύσωνες και πλημμύρες για καθεμία από τις 13 Περιφέρειες.

Ευρωεκλογές

Εκλογικά κάστρα που κινδυνεύουν να πέσουν σαν χάρτινοι πύργοι
Σε άλλες εποχές φαίνεται πως ανήκουν τα κομματικά προπύργια. Τι δείχνει η ανάλυση των μετρήσεων για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ.

Ενταση στο κόκκινο

Η Μέση Ανατολή φλέγεται, η Ρωσία απειλεί, η Δύση εξοπλίζεται

Το μπαρούτι στη Μέση Ανατολή και οι φόβοι της Ευρώπης, όπου πληθαίνουν οι φωνές υπέρ της «πολεμικής προετοιμασίας».

Εμυφυλη βία

«Πάλεψα μαζί του για να μην πάει το μαχαίρι στην καρδιά μου»
Ακόμα και σήμερα η Εύη, μια γυναίκα που κακοποιήθηκε από τον σύντροφό της, νιώθει στον ύπνο της να της «τελειώνει το οξυγόνο»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Μαρία Δαμανάκη, Σύμβ. για το Περιβάλλον, πρ. επίτροπος

Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

Ντάλια Σάιντλιν, Αναλύτρια, The Century Foundation

Ναπολέων Κάτσος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ

Ακόμη, αυτήν την Κυριακή με το ΒΗΜΑ που κυκλοφορεί «Sixty», «Διακοπές» και «Ανακύκλωση: Ο απόλυτος οδηγός

Στις 14 Απριλίου «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino, «ΟΤ», «Β2».

SIXTY

Το νέο περιοδικό SIXTY μας μυεί στο καταπληκτικό σύμπαν της ωρολογοποιίας με πλούσιο, ενημερωμένο, πρωτογενές περιεχόμενο.

Καινούρια μοντέλα, νέες τάσεις, συνεντεύξεις με πρόσωπα-κλειδιά, εμβληματικά ρολόγια, ανατρεπτικές τεχνολογίες, πρόσωπα, ρεκόρ, δημοπρασίες, βραβεία, εκθέσεις, προτάσεις αγοράς που αφορούν όλους άντρες και γυναίκες.

Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί με 4 διαφορετικά συλλεκτικά εξώφυλλα.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

«100 Ιεροί Τόποι Ορθοδοξίας» της Ελλάδας

Αυτή την Κυριακή το μηνιαίο περιοδικό Διακοπές με θέμα «100 Ιεροί τόποι Ορθοδοξίας» της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείτε μία φορά στη ζωή σας, επιχειρεί τη γνωριμία με μονές, εκκλησίες, ασκηταριά και τόπους όπου έζησαν και έδρασαν σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Περιηγούμαστε σε σημαντικές προσκυνηματικές διαδρομές, οι οποίες διατρέχουν ολόκληρη τη χώρα, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από το Ιόνιο έως τα Δωδεκάνησα. Ανακαλύπτουμε μέρη ανόθευτης ομορφιάς, πνευματικής ανάτασης και ψυχικής γαλήνης. Μαθαίνουμε συγκινητικές ιστορίες πίστης και ηρωισμού.

Από την Παναγία Σουμελά στην Ημαθία, τις Μονές του Νησιού των Ιωαννίνων, την Ιερά Μονή Γηρομερίου στην Ήπειρο και Μέγα Σπηλαίου στην Αχαΐα έως τον Όσιο Λουκά στη Βοιωτία και Δαυίδ στην Εύβοια, το Ναό της Ευαγγελίστριας στην Τήνο, το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο, το Προσκύνημα του Άγιου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα αλλά και τα εντυπωσιακά φρουριακής μορφής μοναστικά συγκροτήματα της Κρήτης (π.χ. Μονή Αρκαδίου), τα Ορθόδοξα Προσκυνήματα του αφιερώματος επιλέχθηκαν τόσο για την ιστορική και τη θρησκευτική όσο και για την καλλιτεχνική σπουδαιότητά τους. Σημαντικοί τόποι της Ορθοδοξίας που διαμόρφωσαν την πολιτιστική κληρονομιά μας και, κάποια, αποτελούν πλέον Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

Στο ίδιο τεύχος, 15 Ιεροί Τόποι της Ορθοδοξίας σε Κωνσταντινούπολη (Φανάρι, Παναγιά των Βλαχερνών, Αγιά Σοφιά), Αίγυπτο (Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά) και Ιερουσαλήμ (Πανάγιος Τάφος, Αποκαθήλωση, Γολγοθάς) κ.ά. ολοκληρώνουν την προσκυνηματική εμπειρία, με σημαντικούς σταθμούς της Ορθοδοξίας στη Μέση Ανατολή.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Ένα manual καθημερινής χρήσης με όλα όσα θέλουμε και πρέπει να ξέρουμε για να μην κάνουμε λάθη.

  • Πού, πώς και κυρίως τι ανακυκλώνουμε και τι όχι με αναλυτικούς πίνακες και tips.
  • Οι βασικές έννοιες, το οργανόγραμμα, η διαδικασία και οι διαδρομές αυτών που ανακυκλώνουμε για να κατανοήσουμε τι σημαίνει ανακύκλωση στην πράξη.
  • Τα SOS της οικολογικής σήμανσης και τα τρικ του Greenwashing για να μην χανόμαστε στη μετάφραση.
  • Ολα τα δίκτυα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα με οδηγίες για τα σημεία συλλογής.
  • Κι ακόμα, η επόμενη μέρα και η αναγκαιότητα της ανακύκλωσης με στοιχεία και νούμερα που σοκάρουν.

«BHMAGAZINO» με την Όπρα Γουίνφρεϊ στο εξώφυλλο

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την Οπρα Γουίνφρεϊ που η περιουσία της ξεπερνάει τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το “BHMAGAZINO” που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Απριλίου όπως πάντα με το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» φιλοξενεί στο εξώφυλλό του την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η διάσημη τηλεοπτική παρουσιάστρια και δημοσιογράφος μία από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο δεν σταματάει να αιχμαλωτίζει μέσα από την δουλειά της αλλά και την προσωπική της ζωή το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Η Όπρα παραμένει στην κορυφή με μία εκπομπή με πολύ υψηλά νούμερα και αποδοχή από τον κόσμο, μία εκπομπή όπου δεν διστάζει να μιλήσει για προσωπικά της θέματα.

Αυτό το διάστημα η Γουίνφρεϊ δείχνει να απολαμβάνει την ζωή έχοντας μετά την απώλεια βάρους, αποκτήσει μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την γυναίκα που η περιουσία της ξεπερνάει τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο “BHMAGAZINO” αυτής της Κυριακής μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστικές συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες, να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος, των εικαστικών, του βιβλίου και να ταξιδέψετε στο υπέροχο Μπέργκαμο που μετά την βαριά σκιά της πανδημίας ξαναβρήκε τους ρυθμούς του…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκρέκας: Αποδίδουν τα μέτρα για την αποκλιμάκωση των τιμών
Οικονομία

Σκρέκας: Αποδίδουν τα μέτρα για την ακρίβεια - Τι είπε για τις πολυεθνικές

Ο υπουργός διαβεβαίωσε, ότι τόσο το «καλάθι του νοικοκυριού» όσο και όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, «θα συνεχιστούν για όσο καιρό απαιτείται»

Τουρισμός: Νεοφυείς επιχειρήσεις στο αύριο της τουριστικής επιχειρηματικότητας
Τουρισμός

Οι startups στην υπηρεσία του τουρισμού

Νέοι επιστήμονες προσφέρουν λύσεις σε ζητήματα του τουρισμού και της φιλοξενίας

Επιστροφή φόρου: Με διαδικασίες – εξπρές τα ποσά στους δικαιούχους
Tax

Με διαδικασίες εξπρές οι επιστροφές φόρου και ΦΠΑ - Τι προβλέπεται

Τα εκκαθαριστικά για τα οποία έχει προχωρήσει ο κεντρικός συμψηφισμός ανέρχονται σε 32.654 δηλώσεις

Kabosu: Πέθανε το «πρόσωπο» του Dogecoin
Crypto

Πέθανε η Kabosu που ενέπνευσε το Dogecoin και αποθέωσε ο Μασκ

Η σκυλίτσα έγινε meme, κρυπτονόμισμα και πρόσωπο του Twitter

Εργασία: Η Gen Z αναζητά δουλειά μέσω TikTok
Διεθνή

Γιατί η Gen Z αναζητά δουλειά μέσω TikTok;

Ο τρόπος με τον οποίο αναζητούν δουλειά είναι διακριτικός καθώς αντί να «ενοχλούν» τον περίγυρό τους επιλέγουν να στραφούν στα… social media και συγκεκριμένα στο TikTok.

Οικονομία που «συγκλίνει με την Ευρώπη» ή «μαγική εικόνα»;
Πολιτική

Οικονομία που «συγκλίνει με την Ευρώπη» ή «μαγική εικόνα»;

Κόντρα των πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια

Στράτος Ιωακείμ
Εξι χρόνια GDPR: Απολογισμός και προοπτικές
Experts

Εξι χρόνια GDPR: Απολογισμός και προοπτικές

Ο GDPR έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που πολλές εταιρείες και οι οργανισμοί χειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα

Στέργιος Κωνσταντίνου
ΑΔΜΗΕ: Η υψηλή ζήτηση για εργατικό δυναμικό σπρώχνει προς τα πάνω τους μισθούς
Ενέργεια

Τα εμπόδια της πράσινης μετάβασης - Λείπουν 4 εκατ. εξειδικευμένοι εργαζόμενοι στην Ευρώπη

«Ο ΑΔΜΗΕ προσπαθεί συνεχώς να εξελίσσεται σε μία ελκυστική εταιρεία για την αγορά εργασίας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Διαχειριστή

Σικελία: Στη «μέγγενη» της κλιματικής κρίσης – Διανομή νερού με δελτίο
Green

Στη μέγγενη της κλιματικής αλλαγής Σικελία - Διανομή νερού με δελτίο

Το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου είναι σε κόκκινο συναγερμό λόγω ξηρασίας. Όμως αιτία δεν είναι μόνο η κλιματική αλλαγή…

Μαργαρίτα Βεργολιά
Ερυθρά Θάλασσα: Κόκκινη ζώνη για τη διεθνή ναυτιλία
Ναυτιλία

Κόκκινη ζώνη για τη διεθνή ναυτιλία η Ερυθρά Θάλασσα - Ο ρόλος των Χούθι

Οι επιθέσεις σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας μείωσαν την κυκλοφορία μέσω της διώρυγας του Σουέζ

Χάλκη on – Χάλκη pass: Δύο συστήματα που παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού
Τεχνολογία

Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία - Το app για το νησί

Οι δυνατότητες που προσφέρονται για τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Μπαίνει «φραγμός» στις ελληνοποιήσεις ΠΟΠ προϊόντων με νέο νομοσχέδιο
AGRO

Μπαίνει «στοπ» στις «ελληνοποιήσεις» ΠΟΠ προϊόντων - Το νομοσχέδιο

Αντιμετωπίζεται το νομικό «κενό» που υπάρχει σχετικά με την αναγνώριση ομάδων παραγωγών για κάθε ένα προϊόν με ΠΟΠ/ΠΓΕ

Σταϊκούρας: Μεγάλα και μικρά έργα υποδομής στηρίζουν τον κατασκευαστικό κλάδο
Κατασκευές

Σταϊκούρας: Μεγάλα και μικρά έργα υποδομής στηρίζουν τον κατασκευαστικό κλάδο

Τι ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στη 2η Διεθνή Έκθεση ERGO.TEC / Μηχανήματα Έργων

Τουρισμός: Νεοφυείς επιχειρήσεις στο αύριο της τουριστικής επιχειρηματικότητας
Τουρισμός

Οι startups στην υπηρεσία του τουρισμού

Νέοι επιστήμονες προσφέρουν λύσεις σε ζητήματα του τουρισμού και της φιλοξενίας

Ταμείο Ανάκαμψης: Πιστώσεις 4 δισ. λιμνάζουν στην Τράπεζα της Ελλάδος
Ταμείο Ανάκαμψης

Γιατί καθυστερούν οι επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

Που αποδίδεται η αναντιστοιχία μεταξύ προεγκρίσεων και εκταμιεύσεων

Αντώνης Καρακούσης
Οι διαφορετικές επιδόσεις σε Ευρωζώνη και G7 – Η Ερυθρά Θάλασσα και η ΕΚΤ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι διαφορετικές επιδόσεις σε Ευρωζώνη και G7 – Η Ερυθρά Θάλασσα και η ΕΚΤ

Τι αναφέρει η Consensus Economics στη νέα της έκθεση για τις οικονομίες G7 και τη Δυτική Ευρώπη

Παναγιώτης Ε. Πετράκης

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232433