Smartphone: Σε ανοδική πορεία η παγκόσμια αγορά – αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση

«Πρωταγωνιστές» Samsung και Apple με 60 και 50 εκατομμύρια μονάδες, αντίστοιχα στο πρώτο 3μηνο του έτους

Smartphone: Σε ανοδική πορεία η παγκόσμια αγορά – αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση

Αύξηση κατά 7,8%, σε ετήσια βάση, με 289,4 εκατομμύρια μονάδες στο πρώτο τρίμηνο του 2024 (1Q24) παρουσιάζει η παγκόσμια αγορά smartphone, όπως προκύπτει από τις αποστολές και σύμφωνα με τα στοιχεία της International Data Corporation (IDC).

«Όπως αναμενόταν, η ανάκαμψη των smartphones συνεχίζει να προχωρά με την αισιοδοξία της αγοράς να ενισχύεται σιγά-σιγά μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών σημάτων», δήλωσε ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος της ομάδας με το Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers της IDC.

Rebound της παγκόσμιας αγοράς smartphones το 2024

«Ενώ η Apple κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στο τέλος του 2023, η Samsung επιβεβαίωσε με επιτυχία την ηγετική θέση της ως πάροχος smartphone το πρώτο τρίμηνο. Ενώ η IDC αναμένει ότι αυτές οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν τη θέση τους στο υψηλό επίπεδο της αγοράς, η αναζωπύρωση της Huawei στην Κίνα, καθώς και τα αξιοσημείωτα κέρδη των Xiaomi, Transsion, OPPO/OnePlus και vivo θα κάνουν πιθανότατα και τους δύο OEMs να αναζητήσουν τομείς για επέκταση και διαφοροποίηση.

Καθώς η ανάκαμψη προχωρά, είναι πιθανό να δούμε τις κορυφαίες εταιρείες να κερδίζουν μερίδιο, καθώς οι μικρότερες μάρκες αγωνίζονται για την τοποθέτησή τους».

Παρόλο που ο κλάδος δεν έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα, καθώς οι μακροοικονομικές προκλήσεις παραμένουν σε πολλές αγορές, αυτό σηματοδοτεί το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των αποστολών, μια ισχυρή ένδειξη ότι η ανάκαμψη βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η αγορά των smartphones βγαίνει από την αναταραχή των δύο τελευταίων ετών τόσο πιο δυνατή όσο και αλλαγμένη, δήλωσε η Nabila Popal, διευθύντρια ερευνών της ομάδας Worldwide Tracker της IDC.

Το 1/3 των συσκευών σχεδόν είναι Samsung ή Apple. Σημαντική και η επίδοση της Xiaomi με 40 εκατ. μονάδες στο πρώτο τρίμηνο του 2024 .

Η μάχη στην κορυφή

«Πρώτον, συνεχίζουμε να βλέπουμε αύξηση της αξίας και των μέσων τιμών πώλησης (ASPs), καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν ακριβότερες συσκευές γνωρίζοντας ότι θα κρατήσουν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δεύτερον, παρατηρείται μια μετατόπιση ισχύος μεταξύ των 5 κορυφαίων εταιρειών, η οποία πιθανότατα θα συνεχιστεί καθώς οι παίκτες της αγοράς προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους σε έναν κόσμο μετά την ανάκαμψη.

Η Xiaomi επανέρχεται δυναμικά από τις μεγάλες πτώσεις που γνώρισε τα τελευταία δύο χρόνια και η Transsion γίνεται μια σταθερή παρουσία στο Top 5 με επιθετική ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές.

Αντίθετα, ενώ και οι δύο παίκτες του Top 2 σημείωσαν αρνητική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο, φαίνεται ότι η Samsung βρίσκεται συνολικά σε ισχυρότερη θέση από ό,τι ήταν τα τελευταία τρίμηνα».

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο