
Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδέσμευσε πρόσθετη χρηματοδότηση 139 εκατομμυρίων στερλινών (162 εκατομμυρίων ευρώ) για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, χώρα που είναι σε πόλεμο τα τελευταία εννέα και πλέον χρόνια και που γνωρίζει “μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο”.
Τα νέα αυτά κονδύλια θα “συμβάλουν στη σίτιση περισσοτέρων από 850.000 ανθρώπων και στην περίθαλψη 700.000 παιδιών που υποφέρουν από υποσιτισμό”, δήλωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.
Υεμένη: Νέες αναταράξεις στο διεθνές εμπόριο
Έπειτα από εννέα χρόνια σύγκρουσης, “ο λαός της Υεμένης βιώνει μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο” και “περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού (δηλαδή 18,2 εκατομμύρια άνθρωποι) χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια”, υπογραμμίζει το Λονδίνο.
Αυτή η πρόσθετη βοήθεια θα διανεμηθεί με τη βοήθεια εταίρων όπως η Unicef, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και άλλοι οργανισμοί.
Η πρόσθετη βοήθεια ανακοινώθηκε με αφορμή την επίσκεψη του Υεμενίτη πρωθυπουργού Αχμεντ Αουάντ μπιν Μουμπάρακ στο Λονδίνο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.
“Η Βρετανία είναι προσηλωμένη στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Υεμένη, αλλά και η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει το ίδιο για να αλλάξει πράγματι η κατάσταση”, δήλωσε ο Κάμερον, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Βοήθεια 125 εκατ. ευρώ και από ΕΕ
Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την αποδέσμευση πρόσθετης βοήθειας 125 εκατομμυρίων ευρώ για την Υεμένη.
Η διεθνής σύνοδος δωρητών διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Πριν από τη σύνοδο, σχεδόν 200 ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λείπουν για τη χρηματοδότηση ενός σχεδίου βοήθειας προς την Υεμένη, προειδοποιώντας για τις “καταστροφικές συνέπειες” της έλλειψης των διατιθέμενων κονδυλίων στη χώρα, τη φτωχότερη της αραβικής χερσονήσου.
Η Υεμένη μαστίζεται από το 2014 από μια σύγκρουση μεταξύ των ανταρτών Χουθι, προσκείμενων στο Ιράν, και της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από στρατιωτικό συνασπισμό υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας.
Ο πόλεμος μετρά εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στις έμμεσες συνέπειες της σύγκρουσης, όπως η έλλειψη πόσιμου νερού, η πείνα και οι αρρώστιες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Το Λονδίνο δηλώνει ότι έχει προσφέρει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο στερλίνες (1,16 δισ. ευρώ) σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη από το 2015.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα