
Νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφανίζει από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όπως αναμενόταν προσπαθεί να διαχειριστεί τις πιέσεις κατοχύρωσης κερδών πριν αναμετρηθεί με τις 1.500 μονάδες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 1.493,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο επίσης 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.617,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,07% στις 1.307,99 μονάδες.
Μερικοί περνούν από το… ταμείο
Όπως αναμενόταν η αγορά θα χρειαστεί μια «στάση» πριν δοκιμάσει τον στόχο των 1.500 μονάδων, ο οποίος απέχει όμως λιγότερες από 10 μονάδες. Αλλά με την μετοχή της Εθνικής να δίνει ευκαιρίες κατοχύρωσης κερδών, δεν φαίνεται ότι η αγορά θα προχωρήσει μόνη της προς τον στόχο, ακολουθώντας το μοτίβο της συσσώρευσης δυνάμεων πριν ενεργοποιηθεί το επόμενο σκέλος της κίνησης.
Βέβαια, στον αντίποδα της Εθνικής βρίσκεται η Alpha Bank, η οποία με τα αποτελέσματα της έδωσε ευκαιρία σε αρκετά χαρτοφυλάκια να προχωρήσουν σε αγορές. Άλλωστε, ακόμη και η διοίκηση της τράπεζας επιβεβαίωσε τη χαμηλή αποτίμηση της μετοχής, διαθέτοντας μάλιστα 61 εκατ. ευρώ για αγορές ιδίων μετοχών.
Στην υπόλοιπη αγορά βέβαια οι στρατηγικές κινήσεις δεν λείπουν, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες, και από τότε που η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ, στις 28 Απριλίου, έχουν προστεθεί πάνω από 2,5 δισ. αποτυπώνοντας τη δυναμική των αποτιμήσεων. Άλλωστε, πλέον 18 είναι οι τίτλοι του FTSE 25 που είναι πάνω από το 1 δισ. σε κεφαλαιοποίηση, αυξάνοντας τη “βεντάλια” των τίτλων που μπορούν να δραστηριοποιηθούν θεσμικοί ξένοι, εάν το θελήσουν.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική διορθώνει κατά 1,20%, με τις ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Τιτάν, Jumbo, Motor Oil, Σαράντη, Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, ΕΛΧΑ, Eurobank, Aegean και Cenergy να ακολουθούν με ελεγχόμενη πτώση.
Από την άλλη, η Alpha Bank είναι στο +2,01% και η Quest στο +1,36%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή είναι η Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.


Latest News

Κράτησε τις 1.700 μονάδες το ΧΑ, έθεσε τις βάσεις για υψηλότερα
Ο Απρίλιος αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει» υπερασπίζοντας την φήμη του, ως τον καλύτερο μήνα του έτους

Οπισθοχωρεί στην άμυνα το Χρηματιστήριο - Πιέσεις στους πρωταγωνιστές του Απριλίου
Πολλά χαρτοφυλάκια αποζητούν την κατοχύρωση των βραχυπρόθεσμων κερδών

Βρίσκει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τα καύσιμα ώστε να κλείσει τελείως την ψαλίδα της πτώσης του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Φόρτσαρε στο φίνις το Χρηματιστήριο - Ανέκτησε και τις 1.700 μονάδες
Η αποφασιστική διατήρηση των 1.700 μονάδων δείχνει να χρειάζεται περισσότερα καύσιμα, με το πρώτο τεστ να είναι από αύριο

Βλέπει… αλλά δεν «ακουμπά» τις 1.700 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε ένα δύσκολο λόγω διεθνούς αβεβαιότητας περιβάλλον, το ΧΑ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε επαφή με τις 1.700 μονάδες

«Βλέπει» και πάλι τις 1700 μονάδες το ΧΑ - Καταλύτης οι τράπεζες
Oι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες διατηρούν τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τους εικόνα

Πάνω και από τις 1.670 μονάδες το χρηματιστήριο - Αλμα άνω του 4% για τις τράπεζες
Μετά από μια εβδομάδα με σημαντικά κέρδη, η αγορά είδε σήμερα τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P