Έντονη νευρικότητα εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τα επίπεδα του Dow Jones, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του χτες «έγραψε» τις 40.000 μονάδες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,01% στις 39.873 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,03% στις 5.298 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,05% στις 16.705 μονάδες.

Πάντως, οι δείκτες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη. Ο Nasdaq Composite πρωτοστατεί με άνοδο 2,2%, ακολουθούμενος από την άνοδο του S&P 500 κατά 1,4%. Ο Dow κινείται κατά 0,9% υψηλότερα.

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο και σήμερα η GameStop, η οποία χάνει πάνω από 20% καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει έως και 45 εκατομμύρια μετοχές της Κατηγορίας Α. Η απόφαση έρχεται εν μέσω σημαντικής αστάθειας στην τιμή της μετοχής της εταιρείας. Η πώληση, που διενεργείται στο πλαίσιο μιας Συμφωνίας Πώλησης Ανοικτής Αγοράς, στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, όπως αναφέρει.

Συνολικά όμως, η Wall Street βρίσκεται στους ρυθμούς του Dow Jones, ο οποίος αν και χτες «έγραψε» τις 40.000 μονάδες, εν τέλει έκλεισαν με συγκρατημένη πτώση. «Η αξιοσημείωτη άνοδος του Dow ξεπέρασε πολλές προσδοκίες, αλλά η προοπτική παραμένει αμετάβλητη», σχολίασε ο Todd Morgan, πρόεδρος της Bel Air Investment Advisors. «Μέσα από πολέμους, υφέσεις, εκλογές, παραπομπές και οικονομικές κρίσεις, η μακροπρόθεσμη επένδυση σε μετοχές υψηλής ποιότητας είναι το κλειδί για την πορεία της αγοράς», πρόσθεσε.

Πάντως, αυτήν την εβδομάδα, ο S&P 500 ξεπέρασε το επίπεδο των 5.300 μονάδων, ενώ ο Nasdaq Composite έφτασε επίσης σε υψηλό όλων των εποχών.

Αυτά τα ορόσημα έρχονται εν μέσω προσδοκιών ότι τα επιτόκια έχουν κορυφωθεί, σύμφωνα με τον Thomas Martin, ανώτερο διευθυντή χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. Η συνεχής αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την αύξηση των εταιρικών κερδών βοήθησε επίσης να ωθήσει την αγορά σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street