Δεύτερη ημέρα εξισορρόπησης για το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς συνεχίζονται οι κινήσεις αφομοίωσης των επιπέδων, αλλά και οι κινήσεις διαφοροποίησης θέσεων μετά και τις υπεραποδόσεις από τα τέλη του Απριλίου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 1.491,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,02% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.618,71 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,09% στις 1.312,21 μονάδες.

Διαφοροποιήσεις

Μοιρασμένα και σήμερα τα πρόσημα στο ταμπλό του ΧΑ, με πολλά χαρτοφυλάκια να προσπαθούν να βρουν τον «χρυσό» συνδυασμό μεταξύ της κατοχύρωσης των κερδών αλλά και της διατήρησης της έκθεσης σε μια αγορά που παραμένει σε ανοδική τροχιά. Την τακτική αυτή φαίνεται ότι θολώνει και η σημερινή λήξη των παραγώγων, η οποία προκαλεί κάποιες αναταράξεις ως συνήθως.

Την ίδια ώρα, η εβδομάδα που ολοκληρώνεται σήμερα αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση στην αγορά, δεδομένου του ότι χρειάστηκε μόλις μια συνεδρίαση για να πλασαριστεί πλησίον των 1.500 μονάδων. Ουσιαστικά ήταν ένα «διάλειμμα» αγοραστικού κρεσέντου, ανάμεσα σε τέσσερις συνεδριάσεις επιφυλακτικότητας και επιλεκτικών κινήσεων.

Βέβαια, όπως είχαν επισημάνει αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, η “θέα” των 1.500 μονάδων του Γενικού Δείκτη προκάλεσε κάποια χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους, προκαλώντας και το πισωπάτημα της αγοράς. Μια συμπεριφορά που λίγο έως πολύ ήταν αναμενόμενη, με τους πρωταγωνιστές να δίνουν λαβή για το αναμενόμενο profit taking.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, τα ΕΛΧΑ σημειώνουν άλμα 4,22%, με τις Βιοχάλκο και Λάμδα να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Σαράντης, Autohellas, Coca Cola, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Quest και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια χάνουν 1,10%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Cenergy και Eurobank. Χωρίς μεταβολή κινούνται οι ΟΤΕ, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο