H Eli Lilly συνεχίζει να επενδύει για την παραγωγή των δημοφιλών φαρμάκων όπως αυτά για την απώλεια βάρους (Zepbound) και της θεραπείας του διαβήτη (Mounjaro), για τα οποία , όπως σημειώνει το CNBC, η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά τον περασμένο χρόνο, προκαλώντας ελλείψεις στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει υπερδιπλασιάσει την επένδυσή της στο εργοστάσιό της στην Ιντιάνα, με νέα δέσμευση 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας τη συνολική επένδυση της εταιρείας σε αυτόν το εργοστάσιο από τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παχυσαρκία: Τη χρυσή συνταγή που την καταπολεμά χωρίς ισχυρές παρενέργειες ψάχνουν οι φαρμακοβιομηχανίες

Το γεγονός αυτό την καθιστά τη μεγαλύτερη κατασκευαστική επένδυση της Eli Lilly στα σχεδόν 150 χρόνια ιστορίας της, δήλωσε ο CEO της εταιρείας David Ricks.

Η Eli Lilly αναμένει ότι το εργοστάσιό της στο Lebanon της Ιντιάνα θα αρχίσει να παράγει φάρμακα προς τα τέλη του 2026 και θα κλιμακώσει τις λειτουργίες της έως το 2028. Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων τοποθεσιών στην Ιντιάνα το 2022.

Το εργοστάσιο θα αυξήσει συγκεκριμένα την ικανότητα της Eli Lilly να παρασκευάζει το δραστικό συστατικό στο Zepbound και το Mounjaro, που ονομάζεται tirzepatide. Η εταιρεία αναφέρεται σε αυτές τις θεραπείες ως φάρμακα ινκρετίνης, τα οποία μιμούνται ορισμένες ορμόνες του εντέρου για να καταστέλλουν την όρεξη ενός ατόμου και να ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα.

Επενδύσεις και σε άλλα εργοστάσια

«Αυτές οι εγκαταστασεις θα κάνουν τα πιο πρόσφατα φάρμακά μας, συμπεριλαμβανομένων των Zepbound και Mounjaro, να αξιοποιήσουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία και αυτοματισμό για μέγιστη αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιοτικό έλεγχο», δήλωσε ο D.Ricks.

Η εταιρεία έχει πολλά εργοστάσια παραγωγής , τα οποία είτε «ενισχύονται είτε βρίσκονται υπό κατασκευή», είπε στους επενδυτές ο οικονομικός διευθυντής της Eli Lilly, Anat Ashkenazi, κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα κέρδη τον περασμένο μήνα.

Η λίστα περιλαμβάνει το εργοστάσιο στο Lebanon της Ιντιάνα και μια άλλη τοποθεσία στην Ιντιάνα, δύο τοποθεσίες στη Βόρεια Καρολίνα, μία στην Ιρλανδία, μία στη Γερμανία και μια έβδομη τοποθεσία που η εταιρεία απέκτησε πρόσφατα από τη Nexus Pharmaceuticals.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα