Ισχυρά αναμένει η AΧΙΑ να παραμείνουν τα μεγέθη του ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αν και η αύξηση του λειτουργικού κόστους, (που σχετίζεται κυρίως με την προώθηση του νέου παιχνιδιού, Eurojackpot) αναμένεται να πιέσει ελαφρώς την κερδοφορία.

Ο ΟΠΑΠ έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2024 την Τετάρτη 29 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. Έχοντας ισχυρή τριμηνιαία απόδοση το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, το πρώτο τρίμηνο του 2024 η εταιρεία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη GGR, λόγω της σταθερής ζήτησης για (σχεδόν όλα) τα παιχνίδια της παρά τις πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά.

Η AXIA προβλέπει το GGR του ομίλου να διαμορφωθεί στα 544,2 εκατ. ευρώ (+3,2% σε ετήσια βάση), τα EBITDA στα 192,1 εκατ. ευρώ (-2,2% σε ετήσια βάση) και τα καθαρά κέρδη στα 113,2 εκατ. ευρώ ή 4% χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Η AXIA αναμένει η ανάπτυξη του GGR θα συνεχιστεί παρά i) τις υψηλές συγκρίσεις (ισχυρές επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους) και ii) την ορατή επίδραση του πληθωρισμού στην τοπική ζήτηση λιανικής (όγκος λιανικής κατά 10% χαμηλότερος σε ετήσια βάση κατά τους πρώτους 2 μήνες του 2024).

Η τριμηνιαία ανάπτυξη του ΟΠΑΠ θα οφείλεται i) στις προσπάθειες ανανέωσης των τυχερών παιχνιδιών (Jocker και Lotto, συν την εισαγωγή του Eurojackpot) και κυρίως ii) στη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για online καζίνο.

Για τα επόμενα τρίμηνα, η ζήτηση για στοιχήματα θα παραμείνει ισχυρή υποβοηθούμενη από τη βελτιωμένη απόδοση των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και τη ζήτηση για το πρωτάθλημα UEFA EURO 2024. Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στα πρακτορεία θα βοηθήσει και τα άλλα παιχνίδια, ειδικά το Kino, εκτιμά η AXIA.

Με βάση τις προσδοκίες της AXIA για το πρώτο τρίμηνο, αναμένεται ότι θα τηρηθεί η καθοδήγηση της διοίκησης για το οικονομικό έτος, διατηρώντας έτσι τη σύσταση buy (αγορά) και την τιμή στόχο στα 16,40 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Μάρμαρα Παυλίδης: Νέα πράξη στο σήριαλ της οικογενειακής διαμάχης για την εταιρεία
Επιχειρήσεις |

Νέο επεισόδιο για την «Μάρμαρα Παυλίδης» - Τα μυστήρια με τον δικηγόρο και το τίμημα της αγοροπωλησίας

Τα αδέρφια Χριστίνα και Κυριάκος Παυλίδης στρέφονται σε βάρος ανώτατου στελέχους της εταιρείας για παραπλάνηση σε σχέση με την αρχική πώληση της