Eνα βήμα πιο κοντά στο λανσάρισμα της τεχνολογίας πλήρους αυτοοδήγησης (FSD) στην Κίνα, βρίσκεται η Tesla καθώς σύναψε συμφωνία με την Baidu για την αναβάθμιση του λογισμικού χαρτογράφησης.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παρέχει υπηρεσίες πλοήγησης σε επίπεδο λωρίδας για αυτοκίνητα Tesla. Η Baidu τόνισε ότι αυτό το επίπεδο πλοήγησης μπορεί να παρέχει στους οδηγούς λεπτομερείς πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής συστάσεων πριν από επερχόμενες στροφές, για τη βελτίωση της ασφάλειας.

Οι ειδικοί είπαν κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του CEO της Tesla Ιλον Μασκ στην Κίνα στα τέλη Απριλίου, ότι ένα από τα κύρια εμπόδια για την εξασφάλιση της κυβερνητικής έγκρισης για την κυκλοφορία του λογισμικού FSD της εταιρείας ήταν η επίτευξη συμφωνίας χαρτογράφησης και πλοήγησης με την Baidu.

«Με την υποστήριξη του χάρτη σε επίπεδο λωρίδας της Baidu, η πλοήγηση της Tesla μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια αλλαγές λωρίδας στο δρόμο στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης, αναβαθμίζοντας από την παροχή καθοδήγησης σε επίπεδο δρόμου σε καθοδήγηση σε επίπεδο λωρίδας», ανέφερε η Baidu σε ανακοίνωσή της.

Η απάντηση της Κίνας στην Google παρέχει υπηρεσίες χαρτογράφησης στην Tesla από το 2020. Αλλά πριν από την ανακοίνωση του Σαββάτου, οι υπηρεσίες της περιορίζονταν σε πληροφορίες «σε επίπεδο δρόμου», οι οποίες είναι λιγότερο ακριβείς από την πλοήγηση σε επίπεδο λωρίδας.

Αναβάθμιση λογισμικού

Μια μέρα νωρίτερα, η Tesla ξεκίνησε τη νέα της αναβάθμιση λογισμικού για χρήστες αστικών περιοχών στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, επισημαίνοντας στο WeChat ότι τέτοιες λεπτομερείς πληροφορίες για το δρόμο γίνονται διαθέσιμες «για πρώτη φορά».

Σχεδόν όλα τα Tesla διαθέτουν ένα σύστημα υποβοήθησης οδηγού που ονομάζεται Autopilot, ενώ η πιο ενισχυμένη λειτουργία FSD διατίθεται σε ακριβή τιμή. Ο αυτόματος πιλότος είναι διαθέσιμος στην Κίνα, αλλά όχι η πλήρης λειτουργία FSD.

Η συνεργασία με την Baidu θα άρει ένα εμπόδιο, καθώς η κινεζική εταιρεία διαθέτει βασικά διαπιστευτήρια χαρτογράφησης που μπορούν να εφαρμοστούν σε λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green