Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ δεν θα σταματάει πλέον τις συναλλαγές κατά τη διάρκεια τυφώνων και ισχυρών βροχοπτώσεων, επιβεβαίωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της πόλης Τζον Λι.

Όπως υπογραμμίζουν οι Financial Times, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται καθώς το Χονγκ Κονγκ προσπαθεί να ενισχύσει τη ρευστότητα στην προβληματική χρηματιστηριακή του αγορά. Οι νέες συνθήκες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Αλλαγές

Με την παρούσα απόφαση τερματίζεται επί της ουσίας η υπάρχουσα πρακτική αναστολής των συναλλαγών όταν ισχυροί τυφώνες και βροχοπτώσεις πλήττουν την πόλη.

«Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Σενζέν και της Σαγκάης , διατηρούν επίσης τις συναλλαγές τους υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λι μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα Τρίτη.

Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο που συνδέει το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τις αγορές στη Σαγκάη και στο Σενζέν θα συνεχιστούν επίσης κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών συνθηκών σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές